Yahoo on suremas – juht vabastatakse, nimi muudetakse

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yahoo tegevjuht Marissa Mayer
Yahoo tegevjuht Marissa Mayer Foto: AP/Scanpix

Maailma internetiajaloo üks tuntumaid  internetiettevõtteid Yahoo on tegevust lõpetamas – enamikku sellest on ostmas internetikaubamaja Verizon, praegune juhtkond saadetakse laiali ning allesjääva osa uueks nimeks saab Altbaba Inc.

1994. aastal asutatud Yahoo tänase teate kohaselt ei jää pärast 4,83-miljardilist ülevõtutehingut oma postile ettevõtte senine tegevjuht Marissa Mayer ning lahkuvad veel viis juhatuse liiget. Mayer peaks tegevust jätkama Yahoo tavatöötajana, kirjutab BBC.

Yahoo müüb Verizonile maha oma e-posti teenuse, veebilehed, mobiilirakendused ja reklaamitööriistad. Allesjääv osa saab kuuluma valdusfirmale nimega Altbaba. Selle peamiseks varaks on 15-protsendine osalus Hiina e-äri ettevõttes Alibaba ning 35,5 protsenti osalust Yahoo Japanis.

Techcrunchi andmeil jäävad valdusfirma juhatusse Tor Braham, Eric Brandt, Catherine Friedman, Thomas McInerney ja Jeffrey Smith.

Yahood tabas möödunud aasta internetiajaloo üks suuremaid andmelekkeid – häkkerite kätte sattusid enam kui miljardi kasutaja andmed ning see omakorda seadis kahtluse alla ka Amazoni soovi Yahood osta. Tänased uudised annavad märku, et ostuprotsess jätkub.

1997. aasta lõpus oli Yahoo üks enim külastatavaid veebisaite. Portaali kataloogis oli 735 000 veebilehekülge ning iga kuu käis portaalis 25 miljonit unikaalset külastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles