ESA Kuule küla ehitamise plaan hakkab vilja kandma

Riin Aljas
, teadustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon Kuu külast
Illustratsioon Kuu külast Foto: ESA

Eelmisel aastal teatas Euroopa Kosmoseagentuur (ESA) alalise kuubaasi – Kuu Küla  – ehitamise plaanidest. Baas on seda vajalikum, et Rahvusvaheline Kosmosejaama kasutusiga peaks 2024. aastal lõppema. Nüüd hakkab Kuu Küla ehitus vaikselt pilti võtma.

Peale ESA vaatavad Kuu poole teisedki, vahendas väljaanne Futurism. Mitmed firmad töötavad praegu nn kuumajade kallal, mis lubaks astronautidel Kuul elada. Ehkki praegu räägitakse palju Marsi koloniseerimisest, usub osa eksperte, et «Kuule küla ehitamine» võtaks vähem aega. Kasvõi seetõttu, et reis Kuule võtab kolm päeva, ent Marsile minekuks kulub kolm aastat.

Osadele inimestele tundub selline projekt üldsegi raharaiskamisena ajal, kui inimesed Maal nälgivad. Teadlaste sõnul peame aga juba praegu alternatiivsetele elukeskkondadele mõtlema, sest ühel hetkel võib elu Maal keeruliseks muutuda, põhjustagu seda siis mõni komeet või konflikt Maa peal. Maast väljaspool asuv koloonia aitaks aga inimeste rassil kindlasti ellu jääda. Nii töötaks Kuu Küla plaan B-na.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles