Kümnendik RMK metsamajade rendihinnast läheb vahendusfirmale

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooraste metsamaja
Kooraste metsamaja Foto: RMK

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) rajatud ja hallatavate metsamajade rendileandmise hinnast läheb 10 protsenti ettevõttele, kes nende väljarentimist läbi veebikeskkonna vahendab.

RMK asus broneerimisvõimaluse pakkumist internetis aastal 2014 ning kohe algusest pakuti seda läbi Somnium OÜ keskkonna nordicrent.ee.

«2014. aastal, kui esimene käsundusleping sõlmiti,  oli otsuse aluseks suur metsamajade kasutajate poolne nõudlus online broneerimisvõimaluse järele. RMK-le pakkusid oma võimalusi mitmed tegijad ja keskkond www.nordicrent.ee osutus sel hetkel meie vajadustele paremini vastavaks ja kiirelt rakendatavaks,» selgitas Postimehele RMK esindaja Mari-Liis Kitter.

Tema sõnul oli esimene leping kavandatud sellise broneerimislahenduse testimiseks esialgu aastasena ja pikendati 2015. aasta augustis veel poole aasta võrra. Kuni möödunud aasta 4. märtsil  kuulutas RMK välkja lihthanke broneerimiskeskkonna teenuse saamiseks.

 Riigihanke võitis ikka sellesama Somniumi keskkond nordicrent.ee pakkumine ning juba 22. Märtsil sõlmiti nende leping.

Lepingu kohaselt läheb broneerimistehingute summalt 10 protsenti Somniumile. Möödunud aastal teenis Somnium metsamajade rendilt 10 077 eurot, aastal 2015 oli vahendussummaks 9045 eurot ja 2014. aastal 264 eurot.

RMK-le kuulub 19 metsamaja üle Eesti, mida kõiks soovijad rentida saavad. Majade rendihinnad jäävad kõik allapoole 100 eurot ööpeva eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles