USA teadlased loovad Trumpi hirmus riiklikest kliimaandmetest varukoopiaid (1)

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
This image obatained from the National Oceanic and Atmospheric Administration(NOAA) on October 1, 2014 shows a new high resolution weather model developed by NOAA
This image obatained from the National Oceanic and Atmospheric Administration(NOAA) on October 1, 2014 shows a new high resolution weather model developed by NOAA Foto: HO/AFP

Ameerika kliimauurijad pelgavad, et kliimamuutusse põlglikult suhtuva presidendi ajal võivad kogutud kliimaandmed kaotsi minna. Üle USA peetakse ülikoolides andmete päästmise talguid ja salvestatakse andmebaase ümber Kanada arhiveerimisettevõtte Page Freezer serveritesse USAs, Kanadas ja Euroopas.

Kuigi president Donald Trumpi senised väljaütlemised kliimamuutuste teemal on olnud vastuolulised ja hektilised nagu enamik tema seisukohavõtte, jääb oma absurdsuses kõige häälekamalt kõlama tema kuulus 2012. aasta säuts, nagu oleks kliimamuutus kui selline vaid Hiina loodud väljamõeldis USA tootva sektori konkurentsivõime hävitamiseks.

Presidendikampaania tipphetkel lubas Trump korjata kokku kõik vead üldiselt edulooks peetavast Pariisi kliimaleppest, sulgeda Obama jaoks olulisel kohal olnud riiklikud kliimaprogrammid ja lõpetada taastuvenergia eelisarendamise.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles