Fotod ja video: Venemaa esitles uue põlvkonna võimsat hävituslennukit (17)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Mikoyan MiG-35
Uus Mikoyan MiG-35 Foto: Marina Lystseva/TASS

Venemaa tõmbas täna katte neljanda põlvkonna mitmeotstarbeliselt hävitajalt MiG-35, mis läheb seeriatootmisse küll alles 2019. aastal.

Venemaa lennukitööstuse United Aircraft Corporationi (UAC) presidendi Boris Sljusari sõnul kulub testlendudele veel vähemalt pool aastat aega, teatab Venemaa teadeteagentuur Interfax.

Venemaa lennuväe ülema Viktor Bondarevi kinnitusel antakse lennukitele testide läbimise järel kohe tellimus sisse. Tema hinanngul vajab armee neid lahendamaks selliseid lokaalseid relvakonflikte, nagu praegu on käimas Süürias.

«Me ostame need lennukid, me vajame neid... Lühikese aja jooksul vahetame kõik senised hävitajad selle klassi vastu,» ütles Bondarev. Kokku läheb tema sõnul väljavahetamisele 170 lennumasinat.

Sõjalennuk, millele NATO on andnud nime Fulcrum-F, loomisel on võetud aluseks varasemate mudelite MiG29M/M2 ja MiG-29K/KUB tehnilised lahendused, ent täidetud täiesti uue tehnoloogiaga, et parandada selle ründevõimekust ja lennuomadusi.

MiG-35 seniseid mudeleid ja MiG-29 hävitajat kasutavad hetkel 56 riiki üle maailma.

Uue mudeli demonstratsioonilendu aastast 2015 on võimalik vaadata allolevas videos:

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles