Eesti ettevõtte hulljulge plaan viib e-kooli Aafrikasse

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Herchykau, Bamboo Group juht.
Vladislav Herchykau, Bamboo Group juht. Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti IT-ettevõte Bamboo on võtnud ambitsioonika eesmärgi viia meile nii harjumuspärased e-kooli lahendused Aafrika ning Kesk-ja Lähis-Ida riikidesse.

Nüüdseks juba enam kui aasta e-päevikute arendamise kallal tööd teinud ettevõte tegutseb paarikümnes riigis üle maailma.

«Minu kontakt Aafrikaga sai alguse 2009. aastal,» rääkis Postimehele Bamboo kaasomanik ja tegevjuht Vladislav Herchykau. «Üks koostööpartner soovitas meid ühele Mauritaania ettevõttele. Tegemist oli mainkast perekonnast pärit inimesega, kes kutsus meid sinna. Nii kõik alguse saigi.»

Herchykau ise on Valgevenes sündinud 40. eluaastates mees, abielus, tal on kaks kooliealist poega. Kodu on ta nüüdseks rajanud Tallinna.

«Ma olen valgevenelane, olen Valgevene ärimees Eestis. Kuid mis veel «hullem» – ma olen Eesti ärimees Valgevenes,» ütles mees. «Meil on Eesti ettevõte ja naudime kõiki selle eeliseid ka Valgevenes. See aitab meid tõepoolest väga palju.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles