Telia sulges Lasnamäed teenindanud digitaalse telefonijaama

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telia teenindusauto
Telia teenindusauto Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Telia sulges esmaspäeval oma esimese digitaalse telefonijaama, mis teenindas 23 aasta jooksul Lasnamäe elanike telefonikõnesid.

«Lasnamäe täisdigitaalne telefonijaam, mis on oma 23 aasta jooksul ühendanud Lasnamäe elanike telefonikõnesid naabriga kõrval korteris, tuttavatega kogu Tallinnas või sugulastega laias maailmas sadu miljoneid kordi,» sõnas Telia Eesti võrgu ja infrastruktuuri arendamise allüksuse juht Toivo Praakel.

Koorti tänaval suletud Nokia DX200 digitaalne telefonijaam alustas tööd 1994. aastal, olles tol ajal maailma tehnika viimane sõna.

Koorti tänaval asunud jaama vabastamine on osa Telia vanade tehnoloogiate sulgemise plaanist -  kahe aasta eest võttis ettevõte suuna täielikule üleminekule IP-põhisele kõneteenuste pakkumisele.

See pidi looma eelduse 2017. aasta keskpaigaks sulgeda täielikult vana telefonivõrk. Sel ajal töötas Telia Eesti AS võrgus ligi 120 000 analoog- ja digitaalkeskjaama abonenti. Tänaseks on tehtud suurem osa tööst ning esmaspäevase seisuga on veel ligi 3500 klienti vanemate jaamade teenindada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles