Nokia teenis oodatust rohkem kasumit

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia peakontor Espoos
Nokia peakontor Espoos Foto: ANTTI AIMO-KOIVISTO/AFP

Soome telekomiseadmete tootja Nokia avalikustas täna oma neljanda kvartali majandustulemused. Kuigi käive ja kasum aasta-aastalt langesid, ületati siiski analüütikute prognoose, kirjutab Reuters.

Võrguseadmete üksuse käive kukkus aastaga 14 protsenti ehk oodatust enam, kuid marginaal ulatus 14,1 protsendini, mis ületas selgelt analüütikute pakutud keskmist, 11,7 protsendist prognoosi.

Kokku oli ettevõtte käibeks möödunud kvartalis 6,7 miljardit eurot, võrguseadmete üksuse müügitulu osa oli sellest 6,1 miljardit eurot.

Maksueelne kasum langes aastaga 27 protsenti 940 miljonile eurole. Analüütikud olid ennustanud 788 miljoni euro suurust kasumit.

Mullu konkurendi Alcatel-Lucent üles ostnud Nokia on sarnaselt turuliidritele Ericssonile ja Huaweile üle elamas keerulisi aegu. Nõudlus 4G seadmete järgi on maailmas vähenemas, samas pole järgmise põlvkonna 5G tehnoloogia veel ulatuslikuks kasutuselevõtuks valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles