Uus teenus pakub võistlejaile tasuta videoid

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordivideod
Spordivideod Foto: Kuvatõmmis

Eesti startup SpordiVideo.ee asus pakkuma spordivõistlustest osavõtjatele personaalset võistlusraja läbimise ja finišijoone ületamise videot.

«Oleme loonud lahenduse, mis suudab tulemuste protokolli kokku viia võistlusraja vahepunktidesse ja lõpujoonele seatud videokaamera materjaliga ning vastavalt osalejate arvule luua automaatselt 10 kuni 10 000 videot,» rääkis SpordiVideo.ee üks autor Andre Allese.

Tema sõnul ollakse kuu aja jooksul teinud üle 1500 klipi ja juba sel aastal soovitakse liikuda väljaspool Eestit toimuvatele võistlustele, et aastaga toota üle 100 000 personaalse spordivideo.

Analoogset teenust pakuvad maailmas 3-4 ettevõtet, kuid SpordiVideo teeb ainsana videot FullHD kvaliteedis ning osalejatele tasuta. Lisaks on videod lihtsalt leitavad, sest osalejate spordielamused on laetud YouTube keskkonda.

«Idee selline lahendus luua tekkis juba 2013. aastal, kui Hawaii IRONMANi võistlusel eestlastele kaasa elades jäi vahepunktis rattaga möödumine nägemata ning ka finišis oli tükk tegemist, et oma meeste lõpujoone ületamist näha,» selgitas idee tausta Reigo Kimmel.

Tema sõnul andis alles Ajujahi TOP30 programmis osalemine projektile sellise tõuke, et personaalne videolahendus lõpuks valmis saaks.

Viimati oli SpordiVideo.ee väljas VII Mulgi Uisumaratonil, kus personaalse video sai teiste seas ka N40 võistlusklassis teisena finišijoone ületanud Eesti Vabariigi President Kersti Kaljulaid.

Lisaks leiavad oma videomeenutused Winter XDream võistluse, Olümpia hotelli trepijooksu ja Tondiraba sisemaratoni osavõtjad.

Sel aastal plaanib SpordiVideo.ee olla kohal kõikidel Eesti suurematel spordivõistlustel sealhulgas Tartu Maratonil, Võhandu Maratonil ning ka SEB Tallinna Maratonil.

Enda või sõbra personaalse spordivideo leiab www.spordivideo.ee lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles