Eestlaste Starship süüdistab hiinlasi pakiroboti idee varguses (16)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starshipi ja ZhenRoboticsi pakiveorobotid
Starshipi ja ZhenRoboticsi pakiveorobotid Foto: Starship/Twitter

Eestlaste arendatav pakiveorobotite tootja Starship süüdistab sotsiaalmeedias üht Hiina iduettevõtet oma toote kopeerimises.

«Hei Zhenrobotics, me teame, et väidate end olevat Hiina Starship, kuid võib-olla olete seda võtnud liiga sõna-sõnalt?» säutsus Starship täna Twitteris ja kasutas trellide juures kopeerimisele viitavat sõna «copycats».

ZhenRobotics ise väidab oma kodulehel, et on loonud pakiveoroboti saadetiste veoks ülikoolilinnakus ning saanud selleks investeeringuid ettevõttelt PNP China ja Tsinghua ülikoolis investeerimisfondilt Chuangaplus.

Ettevõtte tegijate hulgas on arendajaid Zürichi Šveitsi instituudist ja kaubavahenduskeskkonnast Alibaba.

Starshipi robotite testimised reaaloludes käivad 58 linnas üle maailma, sealhulgas USAs. Möödunud aasta lõpus kaasas Starship Technologies Saksamaa autotootjalt Daimler AG ja kümmekonnalt tuntud riskikapitalistilt Eesti läbi aegade suurima ühekordse esimese faasi investeeringu – 16,5 miljonit eurot.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles