Samsungi enda tehas läks akudest põlema

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy Note 7 nutitelefonid
Samsung Galaxy Note 7 nutitelefonid Foto: Reuters / Scanpix

Samsungi mobiiltelefonidele akusid tootvas Hiina partnertehases SDI puhkes täna väike tulekahju, mille põhjustasid uuele tippmobiili mudelile S8 mõeldud vigased akud.

Tulekahju leidis aset Põhja-Hiinas Tianjini linnas asuvas tehases. See kustutati kiiresti, keegi kannatada ei saanud ja tehas jätkas peaaegu häirimatult tööd, vahendab Gadgets360 Reutersi uudist.

Samsung SDI esindaja Shin Yong-doo kinnitusel ei tekkinud põleng mitte tootmisliinil, vaid kõrvalruumis, kus hoitakse jäätmeid – sealhulgas vigaseid akusid.

Kohalik tuletõrje teatas aga oma ajaveebis, et tulekahju põhjustasid tehases endas olevad akud.

«Põlema süttisid liitiumakud ja mõned poolvalmis seadmed tootmisruumides,» kirjutas Tianjini tuletõrje sotsiaalmeediakanali Weibo seinal. Sündmuskohale saadeti 110 tuletõrjujat ja 19 masinat.

SDI asub veel selle aasta esimeses kvartalis tootma akusid Samsungi uuele tipptelefonile Galaxy S8. Samsungi eelmine telefon Note 7 kutsuti kõikjalt maailmast plahvatavate akude tõttu tagasi. SDI-l on Hiinas viis akutehast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles