Taavi Kotkast vabanenud Eesti IT-juhi kohta sihivad Sikkut ja Kütt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kütt ja Siim Sikkut
Andres Kütt ja Siim Sikkut Foto: Erakogu / Peeter Langovits

Taavi Kotkast veebruari algusest tühjaks jäänud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi IT asekantsleri kohale on sõelale jäänud kaks kandidaati – Siim Sikkut ja Andres Kütt.

Andres Kütt peab praegu Riigi Infosüsteemi Ameti peadirektori nõuniku ametit ning tema vastutada on riiklike infosüsteemide arhitektuur. Siim Sikkut koordineerib riigikantselei strateegibüroos nõunikuna riigi kogu IT-poliitikat.

Mõlemad mehed kinnitasid täna Postimehele, et kandideerivad tõesti riigi IT-juhi kohale, kuid oma nägemusi ja teese Eesti IT-arengute osas nad valikuprotessi praeguses staadiumis veel jagama ei soostunud.

«Aitäh huvi tundmast! Ma ei tea, kas ma olen üks kahest või rohkemast, aga kandideerinud ma tõesti olen ning hetkeseisuga ei ole mulle ka keegi öelnud, et ma oleksin protsessist välja jäänud,» sõnas Andres Kütt.

Küti sõnul oleks ta kindlasti nõus rääkima oma tööst riigi infosüsteemi arhitektina ning  kui peaks osutuma valituks, siis jagama hea meelega ka omi mõtteid asekantsleri tööst. «Praegu oleks minu arvates tegu asjade käigust ette ruttamisega,» märkis ta.

Sarnaselt kõlas Siim Sikkuti vastus. «Aitäh huvi tundmast! Olen küll kandidaat sellele kohale, aga eelistan nägemusest ja plaanidest rääkida siis, kui konkurss lõppenud ja peaksin valituks osutuma ehk ametisse asuma,» ütles ta.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsleri konkursi lõppvooru pääses kaks kandidaati. «Lõppvoorus viiakse kandidaatidega läbi psühhomeetrilised testid, fokuseeritud intervjuud ja komisjonivestlused,» rääkis Postimehele jaanuari keskel riigikantselei kommunikatsioonijuht Kristiina Tiimus.

Senine majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka oli ametis 31. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles