Abielupetturist ärimees nõuab Uberilt 45 miljonit (1)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber
Uber Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS

Lõuna-Prantsusmaal tegutsev ärimees nõuab Uberilt kohtu kaudu 45 miljonit eurot kahjuraha, kuna sõidujagamisteenuse äpp saatis ta naisele märguandeid visiitidest oma armukese juurde.

Ärimehe sõnul tellis ta vaid ühe korra endale Uberi juhi naise iPhone’iga ja kuigi logis selles olevast kontost välja, jätkas Uber ka naise mobiilile tema tellimuste kohta sõnumite saatmist ja paljastas seeläbi reaalajas kõik sõidud ja nende ajaloo, teatab BBC.

Sõidud kütsid naise kahtlusi ning lõpuks päädis kõik abielulahutusega. «Mu klient oli äpis olnud vea ohver. See viga põhjustas talle eraelus probleeme,» ütles ärimehe advokaat David-André Darmon AFP-le.

Väljaande Le Figaro andmeil oli tarkvaravea ulatus massiline ning puudutas vaid iPhone’i kasutajaid. Ajaleht kordas ka ise ärimehe äpikasutust ja ilmnes tõesti, et kui ühes iPhone’is Uberi äppi sisse ja välja logida ning tellida seejärel auto teise iPhone’iga, saabuvad ekraanimärguanded sõitude kohta mõlemale telefonile.

Probleemi kõrvaldas detsembris saabunud Uberi rakenduse uuendus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles