Pildid: Peugeot` närvekõditava disainiga ideeautod

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peugeot kollektsioon Genfi autonäituselt.
Peugeot kollektsioon Genfi autonäituselt. Foto: Tootja foto

Peugeot saatis pressile oma Genfi autonäituse kollektsiooni koosseisu. Lisaks sel aastal turule jõudvatele mudelitele on kollektsioonis ka kaks tulevikumasinat – EX1 ja HR1.

Autotootja nimetab neid ise «närvekõditava disaini» ja tulevikutehnoloogiaga ideeautodeks. EX1 näol on tegemist elektriautoga ja HR1 on hübriid.

EX1

EX1 on rodster, mille kere meenutab veetilka, kuna selle tagaosa on surutud vastu kahte lähestikku asuvat ratast. Kerge kere ja kaks elektrimootorit, mis annavad maksimumvõimsuseks 340 hobujõudu.  Kiirendus nullist saja kilomeetrini tunnis võtab aega 3,58 sekundit. Proportsioonidelt on EX1 90 sentimeetrit kõrge ja 1,77 meetrit lai.

HR1

HR1 nimetab tootja eksklusiivseks linnaautoks, millel on kaks elektrilist üles avanevat ust. Salongis on samuti mitmeid uuenduslikke detaile, näiteks kaks isetumenevat katuseakent ja elektroluminestsents valgustid. Sõiduki eesosas on sisepõlemismootor ja tagaosas elektrimootor ning nii saab linnas madalal kiirusel sõita heitgaasivabal režiimil või kui maastik nõuab, mõlema mootori jõul korraga ja neliveoga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles