Galaxy A5 kui Samsungi uus kõrgem keskklass

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy A5 välimuse pärast ei pea häbenema üheski seltskonnas.
Samsung Galaxy A5 välimuse pärast ei pea häbenema üheski seltskonnas. Foto: Samsung

Demokraatia üks alustalasid on valikuvõimalus. Sellest aspektist vaadatuna on Samsung kindlasti üks demokraatlikumaid telefonitootjaid terve seinatäie erinevate mudelitega. Samsung Galaxy A5 on Samsungi järjekordne katse pakkuda tarbijale nö kõrgema keskklassi telefoni, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalis Digitark.

Jajaa, olemas on ka madalam keskklass, mida esindab Samsung Galaxy A3. Keskklassi telefonid on mõeldud inimestele, kes tahavad korralikku telefoni, kuid ei soovi ega vaja just tippklassi raudvara. Põhimõtteliselt püütakse siin pakkuda premium-klassi kasutuskogemust keskklassi hinna eest. Vähemalt minu arvates on Samsung oma ülesandega üpris keskpäraselt hakkama saanud. Aga vaatame lähemalt.

Välimus

Kõikidele meestele, kellel on kindel plaan omale Samsung Galaxy A5 soetada, siis soovitan kindlasti “Must Taevas” ehk Black Sky värvitooni. Esimesel hetkel kätte võttes oli mul tunne, et tegu võiks vabalt olla Apple’i iPhone’ide legendaarse koostekvaliteediga. Klaas ja metall tekitavad meeldiva sümbioosi, mida on mõnus kätte võtta ja käes hoida. Telefon tundub igati tihke, kompaktne ning mõnusalt raske – “It’s the real thing”. Metallkest on kaetud lakiga, mis kahjuks telefoni libedaks muudab. Isegi terake liiga libedaks, mis põhjustas mulle ka kerge infarktieelse seisundi. Nimelt suutis see telefon mul taskust välja libiseda. Kuigi sealtsamast taskust on varem läbi käinud kõik Samsungi varasemad lipulaevad alates Galaxy S4-st, siis on kõik eelnenud telefonid kenasti taskus püsinud. Õnneks lahkus telefon mu taskust perekonnale kuuluvas autos, mistõttu ma selle kenasti üles leidsin. Oleks see toimunud aga näiteks elektrirongis, siis oleks kaotusvalu võinud olla kibe.

Foto: Samsung

Paraku ei saanud ma musta mudelit pikalt kasutada ning pidin selle vahetama kuldse vastu. Kuigi nende mõlema koostekvaliteet on täiesti sama, siis jättis must mulle ikkagi toekama tunde. Nii et veelkord soovitan vähemalt meestele ikkagi musta korpust. Muuseas, kas te teate, kes või mis on “Virsikupilv” (Peach Sky)? Pole ime kui ei tea, sest see on kolmas Galaxy A-seeria värvitoon – idamaiselt väljendusrikas igatahes. Üks, mis kindel, et Samsung Galaxy A5 välimuse pärast ei pea häbenema üheski seltskonnas. Kui välja arvata venemaised oligarhid või araabia naftašeigid.

Samsung Galaxy A5 välimuse pärast ei pea häbenema üheski seltskonnas.

Aku

Tundub, et Samsung on tublisti oma akudesse panustanud ning Galaxy A5 on hea näide. Võtsin telefoni hommikul laadimast ning õhtul kell seitse on akut järgi veel 93%! Tõsi küll, enamuse päevasest kasutusest on enda peale võtnud minu iPhone 7 Plus, kuid inimene, kes oma telefonile väga vatti ei anna, võib seda ilmselt laadida vaid korra-paar nädalas. Et aku laeb üpris kiiresti, siis tegelikult pole telefoni ilmselt ööseks laadima vaja jätta, vaid piisab kui hoida laadijat autos või tööl ning laadida vaid konkreetse vajaduse tekkides (mitte nagu ma ise, kes truult oma telefoni igal öösel voodi kõrvale laadima paneb, isegi kui akut on veel järgi üle poole).

Milliseid fotosid teeb uue telefoni kaamera või kuidas töötab sõrmejäljelugeja, loe juba lähemalt tehnoloogiaportaalis Digitark.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles