Bioloog selgitab: miks soosivad kohtinguäpid mehi, aga mitte naisi?

Riin Aljas
, teadustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguste kohtinguäppide seas on üks kuulsamaid Tinder.
Praeguste kohtinguäppide seas on üks kuulsamaid Tinder. Foto: Tsering Topgyal/AP

USA väljaande Tech Insider videos selgitab evolutsioonibioloog Scott Solomon, kuidas veebikohtingud hakkavad põlvkondade viisi inimesi muutma.

«Viisid, kuidas inimesed seksuaalpartnereid valivad, on praegu kiiresti muutumas,» ütles Solomon, «Enamiku meile tuntud, seksuaalsel teel järglasi saavaid liikide puhul on partnerite valiku viis tugevalt nende evolutsiooni mõjutanud.»

Seetõttu peabki Solomon viimase kümne ja kahekümne aasta tehnoloogilist revolutsiooni ka kohtingumaailmas väga oluliseks. Tema sõnul võivad hiljuti loodud kohtinguäpid praegugi meie liigi evolutsioonile mõju avaldada.

Mõju juures torkab silma tõsiasi, et meeste ja naiste suhtes mängivad rolli erisugused aspektid. Evolutsiooni keskmes on alati olnud omadused, mis olenevad sellest, kuivõrd vastassugu meid külgetõmbavaks peab ning kuivõrd me vastassoo tõmmet tajume.

«Näiteks on teada, et mehed juhinduvad pigem visuaalsetest vihjetest, naised vajavad aga hinnangu tegemiseks muid märke, analüüsides visuaalsele poolele lisaks ka näiteks lõhnu. Sest naised saavad lõhna järgi aru, kui lähedane sugulane mees talle on. Internetis pole see aga võimalik,» põhjendas Solomon. Nii on tema sõnul naistel evolutsiooni käigus arenenud oskusi äppides keeruline kasutada, mistõttu soosivad need pigem mehi.

Vaata rohkem siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles