Politsei alustas Air Balticu libapiletite portaali suhtes kriminaalasja

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piletite petuportaal
Piletite petuportaal Foto: Kuvatõmmis

Politsei alustas kriminaalmenetlust Postimehes eile kajastaust leidnud portaali suhtes, mis pakub müügiks lennuettevõtte Air Baltic nimel olematuid pileteid.

«Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb kelmust,» ütles Postimehele politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ragne Keisk.

Politsei andmeil on vähemalt üks klient saanud portaali vahendusel pileteid ostes 1000-eurose kahju.

Postimees kirjutas eile, et vigases eesti keeles ja tundmatule konsultatsiooniettevõttele kuuluv veebisait on käivitanud kampaania ja asunud eestlastele müüma Air Balticu lennupileteid, mida nad tegelikkuses iial kätte saada ei pruugi.

Baltic-lennud.ee on majutatud USA-s registreeritud ettevõttes Cloudflare Inc, mis ei allu Eesti seadustele. Politsei teavitas eile ka Cloudflare’i kelmuste toimepanemisest sellel lehel ning palunud veebileht sulgeda.

Juhtumi avastamise sai alguse eile  hommikul, mil SEB panga kontaktikeskusse jõudis info internetis populaarsust koguva reklaami kohta, mis suunab internetikasutajaid saidile http://baltic-lennud.ee/. Veeb näeb väga sarnane AirBalticu lehega ning esmapilgul ei ärata kahtlust.

Pangatöötajad kontakteerusid info kontrollimiseks kohe AirBalticu endaga ja said teada, et kõnealune  veebisait on antud kohtusse ning sealt reaalseid pileteid ei ole võimalik saada.

«Kutsume enda kliente olla Internetist kaupu või teenuseid ostes hoolikas ja kontrollida veebilehe usaldusväärsust,» ütles Postimehele juhtumit kommenteerides SEB kommunikatsioonijuht Julia Piilmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles