Nokia naaseb lausa kolme nutimobiiliga ... ning legendaarse 3110 ja ussimänguga

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HMD tootejuht Juho Sarvikas tutvustas eile uusi Nokia nutitelefone
HMD tootejuht Juho Sarvikas tutvustas eile uusi Nokia nutitelefone Foto: EMILIO MORENATTI/AP

Vahepeal aastateks nutimobiilide tootmise lõpetanud Nokia mobiiltelefoni brändi uus omanik HMD Global esitles eile Barcelonas lausa kolme tuliuut nutitelefoni ja ühtlasi oma legendaarse nuputelefoni Nokia 3310 uuemat versiooni.

Nutitelefonide valikusse tuleb kalleim ja võimekaim Nokia 6, väiksem ja tagasihoidlikum keskklassi Nokia 5 ja odavaim versioon Nokia 3. Kõigi kolme seadme operatsioonisüsteem on Android Nougat ning need toetavad uusimat digiabilist Google Assistanti.

HMD teatel on ka uue generatsiooni Nokia nutitelefonide loomusel  võetud aluseks kolm minevikust pärinevat põhialust: kvaliteet, lihtsus ja töökindlus.

Nokia 6 on suur telefon, millel 5,5-tolline full HD ekraan ja alumiiniumist «unibody». Telefonil on kaks kõlarit ja Dolby Atmos nutikas helivõimendi, seega võib eeldada head helikvaliteeti videote vaatamisel ja muusika kuulamisel. RAMi näitajaks on 3GB ning salvestusmälu on seadmel 32 GB. Värvusi tuleb neli: matt must, hõbe, «tempered» sinine ja vaskne. Põhikaameral on megapiksleid 16. Eeldatav müügihind peaks seadmel olema vaid 229 eurot.

Nokia 3310 ja Nokia 6 /Eddie Keogh
Nokia 3310 ja Nokia 6 /Eddie Keogh Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS

Nokia 5 puhul rõhutab HMD, et tegemist on igati hästi kätte sobituva seadmega. HD-kvaliteedis IPS ekraani, mis kaetud Corning Gorilla Glassiga, diagonaaliks on sellel mudelil 5,2 tolli. Telefoni korpus on valmistatud ka sellel seadmel alumiiniumist ning tehnoloogiaplatvorm on Andpdragon 430 ja graafikaprotsessor Adren0 505. Jaemüügihind sellel seadmel on 189 eurot.

Nokia 3 ekraani suuruseks on 5 tolli, selle mõlemad kaamerad on 8 megapikslised. Eeldatavaks hinnaks 139 eurot.

Mis puutub  nuputelefonidesse, siis nende tootmist pole Nokia vahepeal hetkekski lõpetanud ning seega kipub Nokia 3310 uuemas vormis ja sisus esitlemine olema pigem turunduslik ettevõtmine.

Nagu ikka, peab ka selle aku võrreldes nutitelefonidega palju kauem vastu – kõneaeg on 22 tundi ja niisama seistes peab selle aku vastu lausa kuu. Selle ekraan on kunagi eelkäijaga suurem, kuid mittepuutetundlik. Sellega saab nüüd teistelegi nuputelefonidele omaselt udusevõitu fotosid teha ja klahvidega manööverdades isegi Facebooki kasutada.  Hind on seadmel 49 eurot.

Nokia 3310 uus versioon 
Nokia 3310 uus versioon Foto: Martin Landi/PA Wire/PA Images

HMD teatel tulevad kõik neli uut seadet müügile juba selle aasta teises kvartalis. Neile lisanduvad veel Nokia kaubamärgiga uued kõrvaklapid, Bluetooth-kõlarid, autolaadijad, kaaned ja ekraanikaitsed.

HMD andis eile ühtlasi teada, et on loonud ka legendaarsest ussimängust uusime versiooni ja teinud selle kättesaadavaks Facebook Messengeri kasutajatele. Mäng on jätkuvalt tasuta ning seda saab nüüd mängida mitme inimese vahel.

HMD Globali tegevjuhi Arto Nummela sõnul on ettevõte toonud uute Nokiate valmimisel kokku maailma parimad tootjad, operatsioonisüsteemid ja tehnoloogiapartnerid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles