Militaarsektor hakkab iPad’e ja nutitelefone kasutama

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPad.
iPad. Foto: SCANPIX

USA militaarsektori koostööpartnerid on asunud looma rakendusi ja programme populaarsetele tahvelarvutitele ja nutitelefonidele, mida oleks võimalik kasutada lahingusituatsioonides, kirjutab Computerworld.


Näiteks töötab Pentagoni koostööpartner Harris rakenduse kallal, mis võimaldaks sõduritel kasutada tahvelarvutite abil mehitamata õhusõidukite ehk UAV-de kaameraid, leidmaks märke vaenlase tegutsemisest.

Õhusõiduki kaamerapilt koos muu vajaliku infoga  jookseks otse tahvelarvuti ekraanile, mida oleks siis võimalik operatiivselt vastavalt olukorrale kasutada.

Teine Pentagoni koostööpartner ISS ehk Intelligent Software Solutions on aga välja töötanud rakenduse iPhone ja Android telefonidele, mis informeeriks lahingutsooni saabuvaid sõdureid sellest, milline lahingtegevus on selles piirkonnas varem aset leidnud. See aitaks sõduritel ka paremini eesolevaks valmistuda.

Harrise ja ISSi poolt arendatavaid rakendusi saab kasutada sõjaväe jaoks võrdlemisi odavates mobiilseadmetes, mis maksavad 300-800 dollarit tükk. Seni on USA sõjavägi oma militaaroperatsioonidel kasutanud seadmeid, mille hind võib küündida 10 000 dollarini. Põhjus selles, et nimetatud seadmed on suhteliselt tolmu- ja põrutuskindlad.

Teisalt soovib sõjavägi tavakasutuses olevaid seadmeid senisest enam rakendada seetõttu, et need on sõduritele tuttavad ning nendega osatakse ümber käia. See omakorda tähendab sõjaväe jaoks kokkuhoidu koolituste ja treeningute pealt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles