Uskumatu on saamas tõeks: Airbus tegi lendava auto - video ja fotod (6)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pop.Up - Airbusi loodud lendav autosüsteem
Pop.Up - Airbusi loodud lendav autosüsteem Foto: Cyril Zingaro/AP

Lennukitootja Airbus ja insenerifirma Italdesign esitlesid Genfi autonäitusel esimest korda avalikult oma uuelt transpordisüsteemilt nimega Pop.UP - projektilt, mille tulemusel valmib esimene modulaarne, täiselektriline, nullemissiooniga auto, mille kabiin on võimeline liikuma nii ratastel kui propellerite all.

Videol ja fotodel näha olevasse sõiduki kabiini mahub korraga kaks inimest ning seda on võimalik kinnitada nii ratastele kui neljapropellerise droonilaadse süsteemiga maast üles tõsta.

Pop.Up - lendav auto - REUTERS/Arnd Wiegmann /
Pop.Up - lendav auto - REUTERS/Arnd Wiegmann / Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS

Praktiliselt peaks süsteem toimima nii. Esiteks tellib kasutaja endale äpi teel transpordi  - näiteks kohtumisele linna teise otsa. Mõne minutiga saabub tema ukse ette isejuhtiv auto, mis sõidutab ta parkimiskohta, kust edasi jätkub sõit juba tiheda liikluse asemel läbi õhu. Edasi maandatakse reisijad oma kapsliga taas ratastele, mis nad sihtkohta veeretavad.

Loomulikult arvestab selline süsteem marsruudivalikutel ka kasutajate harjumuste ning reaalsete liiklusoludega. Airbusi kinnitusel näitab ta reaalselt töötavad süsteemi veel sel aastal.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles