Eesti IT-spetsid tahavad tööle Skype'i, TransferWise'i ja LHVsse

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype Eesti kontor Tallinnas Mustamäel.
Skype Eesti kontor Tallinnas Mustamäel. Foto: Toomas Huik

Kantar Emori esmakordsest infotehnoloogiavaldkonna tööandjate maine uuringust selgus, et pingereas on juhtkohal Skype, kes on eelistatud tööandja mitte ainult IT-spetsialistide jaoks.

Skype on eelistatud tööandjate pingerea eesotsas ka kogu elanikkonna ja tudengite silmis. Eelistatud IKT-tööandjate esiviisikusse kuuluvad veel TransferWise, LHV, Swedbank ja Eesti Energia.

Emori eksperdi Lele Aagi sõnul oli uuringu eesmärgiks välja selgitada IT-spetsialistide ootused tööandjatele IKT-vallas, mainekamad tööandjad ning ettevõtete maine tööandjana.

«Tööandjate pingerida näitab, et IKT tööandjatena ei ole atraktiivsed mitte ainult IT-firmad, vaid ka suured ettevõtted panganduse, telekommunikatsiooni ja infrastruktuuri valdkonnas,» ütles Aak. «Atraktiivsed IT-tööandjad on samuti riigiasutused, mis koondavad endas IT ametikohti, näiteks SMIT, RIK ja RIA.»

Peale liidripositsioonidel olevate Skype’i ja TransferWise’i asub järgmine IT-ettevõte eelistatud tööandja pingereas alles kaheksandal positsioonil ning pingerea esimese 15 ettevõtte hulka kuulub vaid kuus IT-ettevõtet.

Aak märkis veel, et suured ettevõtted suudavad suurema tõenäosusega pakkuda IT-spetsialistidele just seda, mida nad tööandjalt ootavad – töötajate väärtustamist (sh läbi konkurentsivõimelise palgataseme), töötajatest hoolimist, mõnusat tööõhkkonda, huvitavaid ja mitmekülgseid erialaseid väljakutseid ning stabiilsust.

Emor uuris jaanuaris ja veebruaris 43 IKT-ettevõtte mainet tööandjana, uuringus osales 677 IT-spetsialisti üle Eesti. Uuringu tegemisel olid Emori partnerid CV Online ja Latitude 59 (EASi programm – toim).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles