Apluse uus tase: ämblikud söövad aastas 400-800 miljonit tonni putukaid (1)

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värskest uuringust selgub, et ämblikud söövad aastas ära rohkem putukaid kui inimesed kala- ja lihatooteid kokku.
Värskest uuringust selgub, et ämblikud söövad aastas ära rohkem putukaid kui inimesed kala- ja lihatooteid kokku. Foto: /Caters News Agency

Šveitsi ja Rootsi teadlaste äsja valminud uurimistööst ilmneb, kui hirmsad tegelased ämblikud putukate seisukohalt tegelikult on, vahendab ERR Novaator

Martin Nyffeler Baseli ülikoolist ja Klaus Birkhofer Lundi ülikoolist arvutasid mitut eri mudelit kasutades välja, et kogu maailma ämblikud söövad igal aastal ära 400 kuni 800 miljonit tonni toitu. Suurema osa, üle 90 protsendi sellest toidust moodustavad putukad ja putukate lähisugulased loomariigis, hooghännalised.

Võrdluseks võib tuua, et Maailma Toiduorganisatsiooni andmetel söövad kogu maailma inimesed aasta jooksul liha ja kala kokku ka umbes 400 miljonit tonni ehk sama palju kui on Nyffeleri ja Birkhoferi arvutatud maailma ämblikkonna aastase toidukoguse alampiir. Ämblikke võib sel alal vabalt võrrelda isegi vaaladega, kes teiste teadusuuringute järgi tarbivad aastas umbes 280 kuni 500 miljonit tonni toitu.

Loe lähemalt ERR Novaatorist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles