Lennujaamanipid - kiirelt, mugavalt ja mõnusalt lennukile (1)

, Digitarga külalisautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ann Vaida

Tallinna lennujaam on mugav ja nunnu, kuid Kõik lennujaamad pole nii sõbralikud ja mõnusad, kui meie pealinna oma. Osades lennujaamades lõppeb tasuta wifi pärast poolt tundi kasutamist ära, mõnes lennujaamas on väga vähe pistikupesasid, kus arvutit või telefoni laadida. Lennujaamades ootamine on paratamatu ja tüütu, kuid on nippe, millega saab oma lennujaamas viibimise talutavamaks muuta, kirjutab Ann Vaida tehnoloogiaportaalis Digitark.

Enne lennujaama: küpsisteta lennupiletite ostmine

Lause „Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega.” Pole vist kellelegi võõras, olgu siis eesti või inglise keeles. Veebilehed salvestavad su otsingute ajalugu ja lehel käitumist ja mõned lennufirmad on selles mõttes eriti kavalad – kui teed samasuguste kuupäevadega ja sama sihtkohaga lennu otsingu, mida oled juba enne teinud, tõstab firma hinnad eelmisest otsingust kõrgemaks. Niimoodi loodab lehekülg, et osad pileti kohe ära, kartes järgmist hinnatõusu. Hinnatõusu saad ära hoida, kui ostad piletid inkognito aknas – nii ei oma veebileht sinu eelmiste külastuste infot ja maksad piletite eest ka võimalikult odava hinna.

Tee kodune check-in ja tõmba offline-piletid

Tee endale online check-in. Enamikes lennujaamades ei pea pileteid väljagi printima, vaid neid saab näidata otse telefonist. Nii säästad aega, paberit ja ka raha, sest osade lennufirmadega peab kohapeal check-ini tegemise eest lisaraha välja käima. Soovitav on piletid igaks juhuks telefoni alla laadida juhuks, kui sa millegi tõttu ei saa internetti.

Kuidas registreerida pagas kiiresti

Kui reisid registreeritud kohvriga, siis kaalu kodus oma kohver ära ja veendu, et see on vastavuses lennufirma nõuetega (need nõuded erinevad paljudel firmadel mõne kilo võrra), et vältida kohapeal lisatasu maksmist. Kui reisid peale käsipagasi ka suure kohvriga, siis seisa selle ära andmiseks business-class järjekorra kõrval olevas järjekorras – kui lennujaama töötajad on toredad, avatakse see kassa tihtipeale ka tavareisijatele.

Foto: Ann Vaida

Kõiki ülejäänud lennujaamanippe loe juba lähemalt tehnoloogiaportaalist Digitark.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles