Täna ajaloos 22.03: Brüsseli terrorirünnak ja ansambli The Beatles esimene album

Riin Aljas
, teadustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast aastataguseid rünnakuid on politseikontrolli Brüsselis suurendatud.
Pärast aastataguseid rünnakuid on politseikontrolli Brüsselis suurendatud. Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS

Aasta tagasi korraldas terroriühendus ISIS Brüsselis kolm plahvatust, milles kaotas elu 32 ja sai vigastada 300 inimest. Tegu oli suurima hukkunute arvuga terrorirünnakuga Belgia ajaloos.

Kell 7.58 toimus Brüsseli lennujaamas Zaventemis 10-sekundilise vahega kaks plahvatust, esimene peaterminali rahvusvahelisele lennule minevate reisijate saalis American Airlinesi ja Brussels Airlinesi registreerimislaudade lähedal, teine seal lähedal, Starbucksi kohviku juures. Maelbeeki metroojaamast Arts-Loi metroojaama suunas väljuvas kolme vaguniga rongi teises vagunis, mis oli veel perrooniga kohakuti, toimus plahvatus kohaliku aja järgi 9.11.

Arvatakse, et Brüsseli ründajad kuuluvad samasse terrorismirakukesse, mis kavandas 2015. aasta novembri Pariisi terrorirünnakud. Brüsseli rünnakud toimusid vahetult pärast linnas toimunud politsereide terroristide kinni võtmiseks.

Sündmused maailmas:

1859 – Ecuadoris möllav maavärin nõuab rohkem kui 5000 inimese elu

1963 – Kultusansamblil The Beatles ilmub esimene album Please Please Me

1983 – arendati välja Hummeri auto

2010 – Ameerika Ühendriikides Californias Mojave kõrbes tegi Mojave lennukeskusest oma esimese proovilennu Richard Bransoni firma Virgin Galactic kosmoselennuk SpaceShipTwo. Lend kestis 54 minutit.

Sündmused Eestis:

1688 – Eestimaa provintsiaalkonsistoorium teatas, et «vahelmine kirjaviis» (ck asemel kk, ära võtmine tähestikku) on heaks kiidetud, kuid tähed c, ch, f, ph, tz, x ja topelt s tuleb eesti keelde jätta.

1869 – Vene keisririigi senati ukaasiga määrati, et kroonutalupoegadel oli õigus oma rendikohta eluaeg kasutada, seda pärandada ja seda päriseks osta.

1938 – Voldemar Päts valiti I Riiginõukogu liikmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles