Start-up-kogukond saab värskenduseks 40 000 eurot

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
sTARTUp päev ERMis
sTARTUp päev ERMis Foto: Kristjan Teeedma/Tartu Postimees

Sihtasutus Kredex kuulutas välja ligi 40 000 euro suuruse riigihanke, et leida uudsete ürituste korraldajaid ja teenuste pakkujaid.

«Meie huvi on kasvatada kogukonnas toimuvate ürituste kvaliteeti ning laiendada seni tegevustest osasaanud huviliste ringi. Hanke eesmärgiks on toetada Eesti start-up-kogukonna- ja tugiorganisatsioonide uuenduslikke algatusi, mis aitaksid kaasa siinse start-up-keskkonna arengule. Vajadus sellisel kujul hanke tegemiseks tuli kogukonnalt endalt,» selgitas Kredexi programmi Startup Estonia esindaja Kadi-Ingrid Lilles Postimehele.

Kokku loodetakse leida neli sobivat ideed, olgu siis näiteks uudset teenust või koolitust, ning iga selline projekt saab kuni 9900 eurot. Hanget rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond ning avatud iseloomuga teenused tuleb osutada inglise keeles.

Hankes oodatakse osalema start-up-ettevõtteid endid koondavaid ühendusi nagu  Startup Leaders Club, Tech Sisters, Lift99, Spring Hub, SPARK, Garage48 jms.

Hanke eesmärk ei ole korraldada koolitusi ega pakkuda mis tahes muid teenuseid, mida turul juba niigi pakutakse - pakutavad teenused peavad eristuma oma uudse lähenemise ja innovatsiooni poolest ning olema suunatud start-up ökosüsteemile laiemalt, mitte kitsalt pakkuja organisatsioonile või temaga seotud isikutele.

Kui pakutav teenus on olemuslikult avatud teenus, siis peab olema tagatud, et vähemalt 20 protsenti osalejatest oleksid väljastpoolt pakkujad või tema kontserni organisatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles