Mis annab kanepile maitse? (1)

Riin Aljas
, teadustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep
Kanep Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Briti Columbia Ülikooli teadlased tuvastasid kanepile maitse andvad geenivariandid, tulevikus võib kanepimaitse timmimine saada sama oluliseks kui veinitööstuseski.

«Meie eesmärk on välja arendada erinevaid kanepitaime variante. Paralleeli võib tuua veinitööstusega, kus veini maitse sõltub viinamarjade kvaliteedist,» ütles üks töö autoreid, Briti Columbia Ülikooli professor Jörg Bohlmann.

Teadlased avastasid umbes 30 geenivarianti, mis kanepi maitsetega seostuvad. Umbes sama palju geene mõjutab ka veinides kasutatavate viinamarjade maitset.

Uurimuse tulemused avaldas ajakiri PLOS ONE: 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles