Jaapani ärimees investeeris Funderbeami kaks miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idufirmade börsi Funderbeam juht Kaidi Ruusalepp
Idufirmade börsi Funderbeam juht Kaidi Ruusalepp Foto: Mihkel Maripuu

Idufirmade kauplemisplatvorm Funderbeam sai Jaapani ärimehe Taizo Son investeerimisfondilt Mistletoe kaks miljonit eurot, üheskoos sisenetakse Jaapani ja Aasia turgudele, kirjutab portaal Arcticstartup.

«Kaidi [Ruusalepp] on ehitamas revolutsioonilist idufirmade tugisüsteemi. Idufirmadel on raskusi rahastamisega, Funderbeami plokiahelapõhine turg aitab neid ületada,»  ütles Son Tokyos toimunud investeeringu väljakuulutamisel.

Funderbeam Marketsis toimub investeerimine läbi sündikaatide, kuhu on koondatud äriinglite ja väikeinvestorite investeeringud, et see siis ühe tehinguna ettevõttesse paigutada. Investorid saavad oma investeeringutega hiljem turul kaubelda. Iga ettevõtte osaluse omandamiseks loob Funderbeam koostöös juhtinvestoriga spetsiaalselt selle jaoks ette nähtud ettevõtte (SPV).

SPV-d juhivad koostöös Funderbeam ja juhtinvestor. Funderbeami vahendusel kogutakse kokku heaks kiidetud ning idufirmasse kapitali paigutada soovivate investorite raha ning vormistatakse see laenuna SPV-le. Deposiitide vastu väljastab Funderbeam virtuaalsed žetoonid, mis väljendavad teatud osalust idufirmas. Žetoonidega saab Funderbeami keskkonna vahendusel kaubelda.

Funderbeami asutasid juunis 2013 Kaidi Ruusalepp, Urmas Peiker ja Villu Arak. Ettevõte on kaasanud 1,8 miljonit eurot Eesti ja Briti äriinglitelt. Investorite sekka kuulub teiste seas Jaan Tallinn, samuti Briti investeerimisfirma Rockspring. 2015. aasta kevadel käivitus Funderbeam Data, globaalne andme- ja analüütikaplatvorm idufirmade ja nende investorite kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles