Martinson: robotitega toiduvedu Tallinnas läheb hästi (1)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starshipi pakiveorobot toimetas Tallinnas toidu restoranist kliendi koju
Starshipi pakiveorobot toimetas Tallinnas toidu restoranist kliendi koju Foto: Eero Vabamägi

Mitmeski suurriigis hoogsalt haaret laiendavad Starshipi pakiveorobotid on juba neljandat kuud täitmas tellimusi Tallinna tänavatel ja tegevus koos Soome toiduvahendusteenusega Wolt jätkub.

«Meie koostöö sujub hästi ja täidame iga kuu kümneid Wolti tellimusi. Teeme aga vedusid vaid kindlas Tallinna piirkonnas – meie Mustamäe kontori ümber paari kilomeetri raadiuses – ja seega ei pruugi need väga nähtavad olla,» ütles Postimehele Starshipi üks asutajatest Allan Martinson.

Starship kasutab Wolti toiduveol oma olemasolevaid Tallinna testroboteid ning suurt kasvu siin esialgu ei plaanita.

«Me ei ole hetkel plaaninud veomahte Tallinnas suurendada, sest põhifookus on USA, UK ja Saksa turgudel. Tallinna tiimi põhifookus on siiski arendusel,» märkis Martinson.

Tema sõnul on nii Starshipile kui Woltile olnud väga huvitav näha, kuidas robotiga toiduvedu reaalselt töötab ka muudes kohtades kui suurriikides.

«Eesti on eriti huvitav ka oma klimaatiliste tingimuste poolest ja oleme siin saanud edukalt testida oma termokaste ja muid soojusrežiimiga seonduvaid arendusi. Ka kliendid on olnud väga positiivsed,» sõnas Martinson.

Soome toiduvahendusfirma Wolt alustas mullu novembris Starshipi pakiveorobotitega Tallinna tänavail reaalseid proovisõite toimetamaks kuuma toitu restoranidest klientideni. Eesti ametivõimud on teatanud, et selliste robotite testimine Eesti teedel on võimalik ka seadusi muutmata. Siiski on vastav eelnõu juba ka riigikogu menetluses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles