Lexuse luksuslik kompakt-hübriid jõudis Eestisse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Whatcar.ee.

Eile õhtul esitles Lexus Eesti oma uut luksuslikku kompakthübriidi CT 200h, mis vaatamata hübriidajamile on soodsaima hinnaga Lexus, mis siiani on müüdud, kirjutab Whatcar.ee.
 


Uue Lexus CT 200h hinnad algavad 29 393 eurost ehk 459 900 kroonist. Kokku on saadaval kolm varustustaset - Comfort Eco (29 393 EUR), Comfort (31 208 EUR) ja Executive (39 932 EUR).

Ka kõige madalama varustusega versioonil on olemas kõik vajalik. Lisaks kõikvõimalikele elektroonilistele juhiabidele ja turvasüsteemidele on autol valuveljed, Panasonicu helisüsteem, automaatne kliimaseade, Bluetooth-liides, LED-päevasõidutuled jpm.

N-ö hädavajalikest lisadest ainsana on algvarustusest puudu ehk vaid udutuled ja tempomaat, mis on saadaval alates Comfort varustusest. Executive varustuses auto sisaldab seevastu endas aga sisuliselt kõike, mida üks selle klassi auto pakkuda saab.

CT 200h jõuallikaks on 1,8-liitrine ja 99-hobujõuline bensiini- ning 82-hobujõuline elektrimootor. Süsteemi koguvõimsuseks on 136 hobujõudu, mis tagab autole tippkiiruse 180  kilomeetrit tunnis ning kiirenduse paigalt sajani 10,3 sekundiga.

Auto suudab sõita elektri jõul järjest alla 45 kilomeetrisel tunnikiirusel paar kilomeetrit, muul ajal on elektrimootor n-ö assisteerivas rollis, andes bensiinimootorile olulist lisajõudu ning alandades selle kütusekulu.

Just viimase andmed on igati muljetavaldavad: keskmine kütusekulu on Comfort Eco versioonil 3,8 liitrit sajale kilomeetrile, Comfort ja Executive versioonidel 4,1 liitrit sajale kilomeetrile. Nende tulemuste taustal saab ühe paagitäie bensiiniga sõita kuni 1180 kilomeetrit.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles