Tele2 ostis ühe veel ühe mobiilisageduse juurde – miks?

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Virkebau
Argo Virkebau Foto: Mihkel Maripuu

Eestis juba praegu enim mobiilside sagedusi omav Tele2 ostis juurde sageduse 2300 MHz, et asuda oma võrku uuendama LTE Advanced PRO ehk 4,75G tasemele.

Tele2 tegevjuhi Argo Virkebau sõnul on ettevõttel suurim sagedusressurss Eestis, mille abil saab pakkuda parimat mobiilset internetti. «Uue sageduse hankimisega kindlustame veelgi oma positsiooni ja oleme tulevikutehnoloogiaks valmis. 4,75G võrguga on võimalik saavutada selliseid kiirusi nagu gigabit sekundis, seega oleme vaid sammu kaugusel 5Gst,» ütles Virkebau.

Virkebau sõnul plaanib ettevõte asuda uut sagedust keskmiste kiiruste kasvatamiseks esimesena kasutama hakata eelkõige suuremates linnades, nagu Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas, kus koormused on suured.

Tele2-l on Eestis 800 MHz, 900 MHz, 1800 MHz, 2100 MHz, 2300 MHz, 3500 MHz ja erandlikult ka 450 MHz sageduslitsentsid. Värskelt soetatud 2300 MHzi peal opereerib Tele2 ainsana Eesti operaatoritest. «Näeme sellel sagedusel tulevikutehnoloogias tohutut potentsiaali,» märkis Virkebau.

Tehnilise järelevalve ameti viimasest uuringust selgus, et fikseeritud mõõtepunktides oli Eestis Telia pakutav 4G kättesaadav 99 protsendis punktides, Tele2 vastav näitaja on 96 protsenti ning Elisa puhul 93 protsenti. Liikuvates mõõtepunktides (sõidu ajal iga 2 km tagant) oli Telia võrgu katvus 97 protsenti, Elisa võrgul oli näitaja 92 ja Tele2 võrgul 90 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles