Juppideks lahti: mis peitub Samsungi uue tipptelefoni S8 varjatud sisemuses?

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
S8
S8 Foto: iFixit

Tavakasutajatele tehnika remondiks näpunäiteid jagav keskkond iFixit suutis kerge vaevaga juppideks lahti võtta ka Lõuna-Korea tehnoloogiahiiu Samsungi selle aasta tipptelefoni Galaxy S8.

Portaali tegijad avastasid üllatusega, et iseenesest täiesti kinnise ja veekindla korpusega kaetud seadme detailid on suures on kerge vaevaga välja vahetatavad. Ainsaks erandiks on vaid seadmele omased kumerate servadega ekraani klaasid.

Seega pole mingisugust probleemi vajadusel näiteks sõrmejäljelugeja või kõrvaklappide sisendi väljavahetamisega. Ka aku vahetamine peaks olema võimalik, kuid portaali toimetajate hinnangul on see asjatult keeruline liimi abil kinnitatud tagapaneeli tõttu.

S8
S8 Foto: iFixit

Tuvastati, et telefoni sisemuses peitud tõesti kõik see, mida tootja on lubanud - alates Snapdragon 835 protsessorist kuni Toshiba toodetud 64GB mäluni.

Ifix tuvastas muu hulgas, et telefoni sisemine disain on sisuliselt identne kurikuulsa (kes veel ei tea, miks,  võib käesoleva uudise autorilt eraldi küsida) Galaxy Note 7 omale. Seadmel on igal juhul olema soojust juhtiv toru, mis aitab mahukamate protsesside käigus tekkivat kuumust korpusesse ja selle kaudu atmosfääri juhtida.

S8
S8 Foto: iFixit

Eestis hakkavad eeltellijad seada seadet oma käsutusse saama sel nädalal. Müügil on see kahes toonis: kesköine must ja orhideekarva hall. Tehnilistelt omadustelt - sealhulgas pildistamise ja displei kvaliteedilt - ning disainilt on tegemist tõenäoliselt parima Androidi telefoniga, mis iial loodud.

Uudsena on sellele tuvastamisvahendina silmaiirise luger ning tarkvara poolelt on lisatud tehisintelligente abimees Bixby, mis kasutaja tegevusi eri programmide abil jälgib ja sellest tulenevat infot pakub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles