Skype’i asutaja investeeris Eesti idufirmasse

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Skype’i kaasasutaja Jaan Tallinn investeeris inimeste varustuse logistikaga tegelevasse Eesti idufirmasse Shipitwise ning asus selle nõuandva kogu liikmeks, põhjuseks lihtne asjaolu – kaubamärk Skype aitab jätkuvalt Eesti startup-ettevõtteid laias ilmas turundada.

«Meie USA päritolu finantsnõustajad ettevõttest TMP-Riedel Advisors soovitasid kaasata Shipitwise'i nõuandvasse kogusse kellegi Skype või TransferWise taustaga inimese, kuna taoline nimi aitab sealpool ookeanit lihtsamini kaasata meie järgmist suuremat investeeringut,» selgitas Postimehele Shipitwise’i esindaja Aleksander Gansen.

Nii pöörduski Shipitwise otse Jaan Tallinna poole ning uuris, kas ta oleks valmis  kogu liikmeks tulema. Tallinn asus süvitsi ettevõtte loodud tehnoloogiat uurima ning see tas huvi tekitaski ja ta nõustus «pardale» minema.

Lisaks otsustas Tallinn investeerida sümboolsed 25 000 eurot, näitamaks, et ta päriselt usub Shipitwise'i plaanidesse.  Teatud tulemuste saavutamisel ei välistanud ta ka summa suurendamist.

«Nüüdsest on ta siis meie investor ja nõuandva koja liige, kus tema peamine ülesanne on meid nõustada tehnoloogia edasiarendusel, kuid muuhulgas aitab ta ka ärinumbritel silma peal hoida ning on valmis meid järgmiste investorite ning muude vajalike kontaktidega kokku viima,» selgitas Gansen.

Jaan Tallinnat peetakse üheks paremaks P2P tehnoloogia eksperdiks, kes on muu hulgas välja töötanud Kazaa ja Skype’i tehnoloogia põhielemendid. Skype’iga on ta seotud siiani, olles üks selle juhtivatest süsteemiarhitektidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles