Graafik: vaata millised on 2016. aasta maailma kõige kiirema WiFiga riigid

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wifi.
Wifi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Maailma kõige kiiremate WiFi ühendustega riikide edetabel võib esmapilgul tunduda üpris üllatavana, sest suured tehnoloogiahiiud nagu USA lõpetasid edetabeli tagumises otsas, väga kõrgel kohal oli aga näiteks Eesti. 

WiFi tehnoloogia on kasutusel olnud juba aastakümneid, kuid nõudlus kiire avaliku ühenduse järgi on plahvatanud just viimastel aastatel, kirjutab Business Insider. Maailmas on miljoneid WiFi tulipunkte ning mõnede analüütikute sõnul võib nende arv kasvada 2018. aastaga lausa 8 korda, kusagil 300 miljoni peale. 

Koos kasvava nõudlusega tulipunktide järgi kasvab ka nõudlus kiirema ühenduste järgi, sest kasutajad tahavad nutiseadetega alla- ja üleslaadida videosid ning muid suuri faile. Nõudlusele tahavad vastata paljud ettevõtted, alustades teenusepakkujatest endist ning lõpetades riistvara tootjatega. Paljud sellised omaala suurimad firmad asuvad USAs, kuid Ühendriigid ei jõudnud isegi esimese 10 sekka, lõpetades 19. kohal. 

Top viiest jäi napilt välja Eesti, kes lõpetas kuuendal kohal. 

Esiviisiku moodustasid Suurbritannia (5), Taani (4), Šveits (3), Singapur (2) ja Leedu (1). 

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles