Tesla kutsub piduririkke tõttu tagasi 53 000 autot

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla logo
Tesla logo Foto: Global Media Group/Global Media Group/Sipa USA

Tesla on välja kuulutanud vabatahtliku Mudel S-i ja Mudel X-i tagasikutsumise seoses käsipiduri veaga. 

Autotootja tunnistas, et umbes 2% 53 000-st autost, mis ehitati 2016. aasta veebruarist oktoobrini on vea poolt mõjutatud, kuid tagasi kutsutakse kõik, kirjutab BBC. Siiani pole ettevõtte andmetel konkreetse pidurivea tõttu ühtegi õnnetust juhtunud. 

USA turul kukkus päeva lõpuks Tesla aktsiate hind 1% võrra, jäädes 302,51 dollari peale. 

Ettevõte pressiteates kirjutati, et Mudel S-i ja Mudel X-i elektrilised käsipidurid võivad sisaldada väikest detaili, mis on vigaselt toodetud «kolmanda osapoole varustaja» poolt. Kui nimetatud detail peaks purunema, siis käsipidur endiselt töötaks, kuid jääks oma asendis kinni ja ei tuleks enam maha. 

Tesla ei ole enda sõnul veel ühtegi veateadet saanud ning autode kasutamine pidi olema jätkuvalt ohutu. Autoomanikele saadetakse tagasikutse teade ja instruktsioonid vea parandamiseks. 

USA riiklik maanteede liiklusohutuse amet (NHTSA) omistas 2013. aastal Teslale 5 tärni ohutuses, lisades, et «Tesla on seadnud uue rekordi sõitja ohutuse tagamises.»

Tesla kuulutas välja vabatahtliku tagasikutse ka 2015. aasta novembris kui tagasikutsumisele võeti 3000 Mudel S sõidukit seoses turvavöö kinnituse veaga. 

Tesla ehitas 2016. aasta jooksul 83 922 sõidukit, mudel S ja Mudel X nende hulgas. 

Hetkel on Tesla uuele, mõistlikuma hinnaga Mudel 3-le tehtud juba 400 000 eeltellimust, mis on palju rohkem kui ettevõte aastas toota suudab. Mudel 3 peaks minema tootmisse hiljem sellel aastal alghinnaga 35 000 dollarit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles