Fotod ja video: Uus Honda Civic Type R tegi Nürburgringi rajarekordi

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Umbes neli kuud peale seda kui Volkswagen Golf GTI Clubsport ristiti Nürburgringi «raja kuningaks» tuli Honda oma uue Civic Type R-iga ja haaras tiitli endale. 

Autotootja teatas 7 minuti ja 43,8 sekundisest ringiajast, mis on peaaegu 5,5 sekundit kiirem kui Volkswagenil, kirjutab Carscoops. Tegu oli tootmiseelse mudeliga, mis Honda sõnul vastab «tootmisse mineva mudeli tehnilistele näitajatele.»

Sõidus kasutatud autol oli ka (amordikannusid mitte ühendav) turvapuur, mis ei lisanud autotootja sõnul kerele ekstra jäikust. Puuri kaalu kompenseerimiseks eemaldati tagumised istmed ja Display Audio süsteem. Civik Type R tegi ka Nürburgringi raja esiveoga sõiduki kiirusrekordi, kasutades selleks tavaliikluses kasutamiseks lubatud, kuid ringraja suunitlusega rehve. 

Uue Type R-i parem rajatulemus pidi paljuski tulenema selle võimest võtta suuremal kiirusel kurve. «Uus Type R saavutas väga hea kurvikiiruse tänu laiematele kummidele ja pikemale teljevahele,» ütles Honda Civic Type R'i šassii insener Ryuichi Kijima. «Tagumine mitmikhoobvedrustus ja täiustatud kere aerodünaamika tagavad kurvi võttes ka suurema stabiilsuse.»

Honda Civic Type R'i esitleti esmakordselt 2017. aasta Geneva autonäitusel, kus teatati, et uut sõidukit hakatakse esmakorselt müüma ka USAs. 

Uuel Civicul on 2-liitrine turboülelaadimisega VTEC mootor, millel on 316 hobujõudu ja 400nm pöördemoment. Autol on kuue käiguline manuaalkäigukast. Ametliku nullist sajani kiirendust pole veel väljastatud, kuid see saab olema tõenäoliselt kiirem eelkäija 5,7 sekundist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles