Elisa pani Starmani juhatusele täies koosseisus sule sappa (7)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivo Adamson
Aivo Adamson Foto: Starman

Soome mobiilsideoperaator Elisa oli möödunud neljapäeval vaevalt jõudnud lõpule viia Eesti telekomiettevõtte Starman ostutehingu, kui langes veel üks oluline otsus kahe inimese jaoks – Starmani senine juhatus vabastati täies koosseisus ametist.

Äriregistrisse eile jõudnud muudatuse kohaselt ei kuulu Starmani juhatusse enam senine esimees Aivo Adamson ega ka juhatuse liige Piret Aava.

Uuteks juhatuse liikmeteks on aga Elisa Eesti juhatuse esimees Sami Seppänen ning lisaks veel Andrus Hiiepuu, Merike Mumme, Toomas Polli, Jüri Teemant ja Kaija Teemägi. Kõik nad on Elisa juhid, seega on toimunud juhtimise täielik ülevõtmine.

Aprillis lahkus omal soovil Starmanist ka müügi- ja klienditeeninduse direktor Jaak Jõgi.

Aivo Adamson liitus Starmaniga 2015. aasta 17. juunil. Alates 2012. aastast töötas ta maanteeameti peadirektorina. Alates 1992. aastast töötas Adamson erinevatel ametikohtadel Swedbankis ja selle eelkäijas Hansapangas. Viimastel aastatel vastutas ta Swedbanki IT-süsteemide juhtimise eest Balti riikides ja Rootsis.

Elisa juhi Sami Seppäneni sõnul lähtub juhtkond kahe ettevõtte ühinemisel sellest, et tahab leida kasvu sünergiast, mitte kokkuhoiust.

«Seega näen, et inimeste arvu vähenemist kahe ettevõtte peale tuleb vägagi minimaalselt. Seda ka tänu sellele, et kohe algusest peale võtsime kasutusele meetmed, et saaksime ühisettevõttes tööd pakkuda praktiliselt igale Elisa ja Starmani töötajale,» ütles Seppänen Postimehele.

Ta märkis, et hetkest, kui Elisa saatis mullu 13. detsembril välja esimese ühinemise uudise, on  mõlemas ettevõttes värvatud töötajaid vaid äärmisel juhul. «Seetõttu on tekkinud vakants ning ühinedes saame esmalt pakkuda tühjaks jäänud ametikohti mõlema ettevõtte siseselt,» lisas ta.

Adamson: kõik oli oodatud

Aivo Adamson ise ütles Postimehele, et Elisa otsus juhatust välja vahetada oli ette teada samm. «Kõik oli oodatud,» ütles ta.

Adamsoni sõnul on Elisa tugev tugev ettevõte ja seda on ka ostetud Starman. «Kehva ettevõtet keegi ostma ei hakkaks,» märkis ta.

Mis puutub järgmist töökohta, siis selles osas tal hetkeseisuga uusi plaane pole.

Elisa teatas möödunud neljapäeval, et viis lõpuni telekommunikatsioonifirma Starman Eesti äride ja infotehnoloogia seadmete müüja Santa Monica Networks ostuprotsessid.

Elisa allkirjastas ostutehingu Starmani omanike, Polaris Investi ja Com Holdinguga eelmise aasta 13. detsembril, selle kohaselt sai Elisa AS Starmani omanikuks. Tehingu hinnaks oli 151 miljonit eurot. Elisa sai konkurentsiametilt loa Starmani Eesti ärid osta märtsi keskel.

Kommentaar

Argo Virkebau, Tele2 tegevjuht:

See on asjade loomulik käik, nii läheb ettevõtete ülevõtmise puhul peaaegu alati. Kõikide ülevõtmiste puhul turul aga konkurents väheneb ning konkurentsi vähenedes alati hinnad tõusevad. Eestis on traadiga interneti turul täna konkurents niigi liiga väike.   

Fakte Starmanist

  • Turuliider tasulise TV teenuse pakkujana - turuosa 35 protsenti
  • Teisel positsioonil interneti püsiühenduse pakkujana - turosa 20 protsenti
  • 2016. aastal ulatus Starman Eesti käive 39,5 miljoni ja ettevõtte ärikasum enne kulumit (EBITDA) 16,8 miljoni euroni.
  • 2016. aasta lõpus kasutas Starmani teenuseid Eestis kokku 185 600 kodu.
  • Starman töötajate arv enne liitumist Elisaga oli 320 inimest
Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles