Tegevuse lõpetanud idufirma Skillific tõstab taas pead

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idufirma Skillific peatas rahapuudusel arendustegevuse.
Idufirma Skillific peatas rahapuudusel arendustegevuse. Foto: facebook.com

Möödunud aasta sügisel raskustesse sattunud ja tegevuse peatanud talendiotsingumootori iduettevõte Skillific proovib tegevust taas alustada.

Tegevuse jätkamiseks lõi möödunud nädalal tööjõuteenuste firma Finesta omanik Heikki Mikael Mägi osaühingu Skill Lab, mida asus juhtima Skillificu asutaja Rainer Aunpu. Lisaks tegi Finesta arendusettevõttesse investeeringu, mille toel arendatakse talendiotsingumootori teenus ühiselt elujõuliseks.

«Kokkuleppel Finestaga me tehingu numbrilisi detaile praegu ei avalda. Nii palju võin öelda, et investeeringu suurusjärk ületab Skillificu seni saadud investeeringute kogusumma ja on eeldatavalt piisav, et poolelijäänud toode turukõlblikuks arendada,» ütles Rainer Aunpu Postimehele ja märkis, et pooled on valmis ettevõttesse ka lisaraha süstima, kui edasine arendusplaan peaks seda vajama.

Mis puutub töötajatesse, siis kohe arendajaid palgale ilmselt ei võeta, vaid tellitakse algul arendustööd allhankijatelt.

«Skill Labi omanikeringiga liitub lähiajal ka üks rahvusvaheline tarkvaraettevõte, kelle roll on tagada Skillificu talendiotsingumootori efektiivne arendusprotsess ja toetada rahvusvahelisele turule laienemist,» lisas Aunpu.

Heikki Mägi sõnul saab Finesta Skillificu otsingumootori näol endale väga hea töövahendi, millega tõhustada ja hallata värbamisprotsesse majasiseselt. «Arendame välja intelligentse töövahendi klientide vajaduste üha paremaks rahuldamiseks,» kommenteeris ta.

Rainer Aunpu sõnul istub Skillificu tiim edaspidi ühega oma klientidest samas kontoris ning värbajate igapäevased väljakutsed saab seetõttu tõlkida otse otsingumootori tehnilisteks lahendusteks.

Talendiotsingumootori arendamist jätkatakse Skillificu brändi all.

Skillific arendab tehisintellektil põhinevat talendiotsingumootorit, mis leiab avalikest allikatest üles ja valib välja tööandja vajadustega kõige paremini sobivad kandidaadid. Süsteem aitab muuta töötajate otsimise senisest palju kiiremaks ja lihtsamaks.

Skillific kaasas möödunud aasta alguses 88 500 eurot ühisrahastusplatvormi Fundwise'i kaudu, kuid peagi selgus, et toote edasiarendamine nõudis rohkem aega ja ressursse, kui seni iduettevõtte käsutuses oli olnud. Aastal 2015 kaasas firma kokku 43 500 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles