Kaja Kallas: eestlased ei armasta oma ajalugu ja tahavad pääseda tulevikku (3)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Kuvatõmmis

Europarlamendi liikme Kaja Kallase hinnangul on Eestile ja põhjamaadele toonud digivaldkonnas edu asjaolu, et me armastame oma ajalugu teistega võrreldes palju vähem.

«Mul on järjest rohkem ja rohkem tunne, rääkides kasvõi Euroopa digitaalsest ühisturust, et miks me ei võiks seda lihtsalt põhjamaadega ära teha. Meil armastatakse rääkida kahekiiruselisest Euroopast, vastandades ida- ja lääneriike. Tehnoloogiavaldkonnas tulevikku vaadates on teema pigem põhi vs. lõuna,» ütles Kaja Kallas tänasel Starmani uue põlvkonna internetivõrgu avamisel esinedes.

Kaja Kallase sõnul  on selle kõige põhjus kindlasti seotud ka ajalooga.

«Riigid, mis väga armastavad oma ajalugu – näiteks need, millele on kolooniad toonud rikkust – tahavad väga minevikust kinni hoida. Meie oma ajalugu tegelikult ei armasta ja tahame kiiremini liikuda tulevikku,» naljatles Kallas.

Kallas tõi ühe näitena sellest, kui aeglaselt asjad Euroopas käivad, rändlustasude kadumise. «Sellega alustati kümme aastat tagasi. Kas me iial näeme digitaalset  ühisturgu, kui see peaks arenema sama aeglaselt?» küsis Kallas.

Parim lahendus Euroopa tasandil asjaajamise kiirendamiseks on Kallase hinnangul hea eeskuju näitamine siin edukalt ellu viidud näidetega.

Starman avas täna ametlikult oma uue põlvkonna fiiberoptilise 10G võrgu, hakates koostöös Nokiaga esimese operaatorina Euroopas pakkuma 10G EPON tehnoloogial põhinevat ülikiiret internetiühendust.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles