HTC uus nutitelefonide lipulaev U11 tahab, et teda pigistatakse

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HTC U11
HTC U11 Foto: HTC

HTC uus lipulaevtelefon U11 tutvustab uut viisi kuidas telefoniga suhelda, nimelt saab erinevate funktsioonide aktiveerimiseks pigistada telefoni külgi.

Uus funktsioon nimega Edge Sense on konfigureeritav erinevate funktsioonide jaoks, mida on võimalik teha kas lühikeste või pikkade pigistustega, kirjutab The Verge. Näiteks on võimalik sättida lühikese pigistuse peale kaamera avamine ja seejärel pikema pigistusega pilt teha. Pikemat pigistust saab näiteks kasutada ka taskulambi avamiseks. 

Telefon ise pigistamise käigus ei paindu, vaid metallkülgede sisse on ehitatud surveandurid, mis raskusele reageerivad. Edge Sense'i eesmärgiks on teha suure ekraaniga telefoni käsitlemine ühe käega lihtsamaks, seda ajastul kus telefonid on kasvanud nii suureks, et ühe käega kasutamise võimalus hakkab omandama üha suuremat väärtust.

Erinevalt enamustest HTC vanematest telefonidest (kui U Ultra välja arvata), mille kestad olid tehtud alumiinimust, moodustab U11 kesta klaas ja metall. Telefoni disain on muudetud palju sujuvamaks ja kaamera mühk silutud kesta sisse. 

Sarnaselt Ultraga on HTC kaotanud ka 3,5 millimeetrise kõrvaklappide pesa ja asendanud selle hoopis USB Type-C pesaga, mis täidab üheaegselt laadimise, andmekande ja audio funktsiooni. Ettevõtte sõnul tekitab kõrvaklappide pesa eemaldamine ekstra ruumi teiste komponentide jaoks ja muudab alumise külje kujunduse ilusamaks. Erinevalt Ultrast tuleb aga kaasa lisaks kõrvaklappidele USB-C adapter, millega on võimalik ühendada 3,5mm kõrvaklapid. 

U11-l on 5,5 tolline Quad HD ekraan, Snapdragon 835 protsessor ja 3000mAh aku. Telefonil on 4 giga RAMi, 64 giga ladustamise mälu ja microSD kaardi võimalus. Kaamera on 12 megapiksline.

U11 ei tule mitte ühe, vaid tervenisti kolme digitaalse assistendiga. Lisaks Google Assistantile on tal ka HTC Sense Companion ja Amazoni Alexa assistendi tugi. U11 on õigupoolest esimene nutitelefon üldse, millel on täielik käed-vaba Alexa tugi, mis tähendab seda, et telefonile saab anda häälkäsklusi ilma vajaduseta aktiveerida spetsiaalne rakendus. Pole vaja isegi klahvilukku maha võtta. Häälkäskluste jaoks on telefonil ka neli erinevat mikrofoni. 

U11 on eeltellimiseks saadaval HTC koduleheküljel, kus hinnaks on hetkel 649 dollarit. U11 jõuab poodidesse 9. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles