Seitse elektriautot, mis võivad aastaks 2020 olla taskukohased (6)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Mudel 3
Tesla Mudel 3 Foto: HANDOUT/REUTERS

Elektriautode tehnoloogia kasvab koos turuga ning 2020. aastaks on müügile oodata tervet hulka uusi sõidukeid, millel on ka juba väga korralik sõiduulatus.

Mitmed neist elektriautodest tulevad tõenäolised kalliste luksusmudelitena, kuid nende kõrvalt valmistatakse üha enam sõidukeid ka tavakasutajale, millel on täiesti mõistlik hinnasilt ning samas ka üle 300-kilomeetrine sõiduulatus, kirjutab Financial Times.  

Siin on nimekiri elektriautodest, mis tulevad järgmise paari aasta jooksul ja võivad olla ka enam-vähem tasukohased:

Tesla Mudel 3 

Tesla Mudel 3 / Handout/Reuters/Scanpix
Tesla Mudel 3 / Handout/Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Tesla Mudel 3 peaks müüki jõudma juba sellel aastal ja hakkab maksma alates 35 000 dollarist. Tesla juhi Elon Muski sõnul saab Mudel 3 sõiduulatuseks olema umbes 340 km ja salong mahutab viit inimest.  

Tesla Mudel Y

Tesla Mudel Y-st veel pilte pole, kuid tõenäoliselt hakkab see meenutama X-i
Tesla Mudel Y-st veel pilte pole, kuid tõenäoliselt hakkab see meenutama X-i Foto: STEPHEN LAM/REUTERS/Scanpix

Muski sõnul saabub Mudel Y kusagil 2019 või 2020. aastal. Tegu on linnamaasturiga, millest pole veel kuigi palju teada, kuid arvestades, et Mudel X saab olema luksusmaastur, siis Y tuleb ilmselt palju mõistlikuma hinnasildiga. 

Arvestades, et General Motors müüb oma elektrilist maasturit Chevy Bolt 37 500 dollariga, siis võib ka Y jääda sellisesse hinnaklassi. Samas on alati ka võimalus, et sellest tuleb X-i odavam versioon (umbes nagu BMW X3) ja sellisel juhul jääks selle hind ikkagi üpris kõrgeks. 

Volvo 2019. aasta elektriauto 

Volvo CX90 on hübriidmootoriga
Volvo CX90 on hübriidmootoriga Foto: SAUL LOEB/AFP/Scanpix

Volvo teatas aprillis, et plaanib ehitada Hiinas oma esimese täiesti elektrilise auto. Sõidukil hakkab autotootja lubaduse järgi olema sõiduulatuseks natukene üle 400 kilomeetri. 

Volvo Põhja-Ameerika asepresident Lex Kerssemakers ütles märtsis, et nad loodavad elektriauto hinna saada alla 40 000 dollari. 

Volkswageni 2020. aasta elektriauto 

Volkswagen I.D.
Volkswagen I.D. Foto: ERIC PIERMONT/AFP/SCANPIX

Volkswagen on lubanud oma elektrilise I.D välja lasta 2020. aastal. Arvatakse, et auto hakkab maksma kusagil 30 000 - 35 000 dollari vahel ja omab sõiduulatust kusagil 400 kilomeetrist kuni 480 kilomeetrini. 

Volkswagen on kinnitanud, et I.D. tippkiirus hakkab olema peaaegu 160 kilomeetrit tunnis ja kiirendab nullist sajani vähem kui 8 sekundiga. 

2018. aasta Nissan Leaf

2017. aasta Nissan Leaf
2017. aasta Nissan Leaf Foto: Nissan

2018. aasta Nissan Leaf peaks juba müüki minema hiljem sellel aastal ja omama umbes 320 kilomeetrist sõiduulatust. 2017. aasta Leaf maksab hetkel 30 700 dollarit, kuid uue mudeli eest tuleb tõenäoliselt natukene rohkem välja käia. 

General Motorsi Chevy Bolt

Chevy Bolt
Chevy Bolt Foto: ALEX WONG/AFP/Scanpix

Bolt, mis on juba ka tootmises, suudab jutti läbida 383 kilomeetrit. Auto maksimumkiirus on umbes 150 kilomeetrit tunnis. GM hakkas Bolti tegema eelmisel aastal, edastades nii Teslat esimese tavakasutajale mõeldud elektriauto loomisel.

Bolt maksab Ühendriikides 37 500 dollarit.  

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles