Kümme aastat pärast revolutsiooni: iPhone 8 – mida oodata, mida mitte

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 8
iPhone 8 Foto: onleaks

Mobiilimaailma murrangu toonud ameeriklaste iPhone tähistas hiljuti kümnenda eluaasta täitumist, seetõttu oodatakse selle aasta mudelilt iPhone 8 olulisi uuendusi nii disainis kui sisus.

Steve Jobs esitles esimest iPhone’i mobiili 9. jaanuaril aastal 2007 – ühte seadmesse oli kokku pandud telefon, iPod ja internetiseade ning revolutsioon oligi sündinud. Nüüd on iPhone’i järjekordse tipptelefoni turuletulekuni jäänud veel pool aastat, kuid kuulujutud uue seadme ümber kestavad juba kuid.

Apple ei ole uue seadme kohta andnud ühtegi ametlikku infokildu, kuid olulisemad eeldused on eri väljaannete info alusel järgmised.

Ekraan

Arvatakse, et iPhone 8 puutetundlik ekraan katab kogu avakülje ning sarnaselt paljude teiste tootjate viimase trendiga on ka selle servad muutunud kumeraks. Kasutute servaalade ärajätmine võimaldab Apple’il teiste sõnadega mahutada iPhone 7 Plusi suuruse ekraani palju väiksema iPhone 7 korpusesse. Kitsamaks ja pikemaks muutuva ekraani diagonaaliks pakutakse tavamudelil 5 ja Plus-mudelil 5,8 tolli.

Arvatakse ka, et Apple loobub tavapärasest LCD-ekraanist ja asendab selle OLED-tehnoloogiaga.  See annab võimaluse luua õhema telefoni, mis tarbib vähem energiat ja on parema kontrasti ning tõetruumate värvidega. Kogu telefon saab kuulduste põhjal olema kaetud klaasiga.

Uut tüüpi sõrmejäljelugeja

Ka sõrmejäljelugeja Touch ID saab esimest korda maailmas märkamatuks osaks avaekraanist – kastutusele võidakse võtta n-ö ultrasonic- tehnoloogia, mis olevat märgatavalt täpsem kui senised puutetundlikud sõrmejäljelugejad. Kui sõrm asetatakse ekraanile, skannitakse seda ultraheli abil. Sarnaselt uue Samsung S8-ga on ka selle telefoni kodunupp paigutatud ekraani alla.

Kaamera

Apple’i arendusüksustest lekkinud fotod annavad aimu, et oluliselt muutumas on ka iPhone’i tagakülg. Tagasi on kaks kaamerat, kuid need ei paikne enam horisontaalselt, vaid vertikaalselt ning välk  asetseb nende vahel. Ka selfie-kaameraid saab uuel telefonil olema kaks. Arvatud on, et vähemalt üks kaamerapaaridest on võimeline salvestama 3D-videoid.

Lekkinud fotode põhjal on iPhone 8-l kaks kõlarit korpuse alumises otsas.

Liitreaalsus

On oletatud, et Apple toob mingisuguse liitreaalsuse lahenduse uue telefoni n-ö põhivarustusse.

Lisaks: juhtmevaba laadimine, veekindlus IP68, kolmandiku võrra suurem aku, kiirem 10 nm A11 protsessor, iiriseskanner ja näotuvastus ning palju muud.

Mida ei ole oodata? Nähtavasti ei võta iPhone jätkuvalt kasutusele USB-standardit. Kas on oodata uut revolutsiooni, hetkel küll ei paista ühestki otsast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles