Elisa tõstab Tallinnas internetikiirused 200 megabitini sekundis (3)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa
Elisa Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Telekomioperaator katab jaanipäevaks kolmveerandil Tallinna territooriumist oma võrgu teise sageduskihiga, mis võimaldab tõsta mobiilse interneti kiiruseid senisega võrreldes 2,5 korda.

Enne teise sageduskihi lisamist ulatusid Tallinnas ühe kliendi arvestuses teoreetiliselt kiirused kuni 75 ja reaalselt kuni 50 megabitini sekundis. Täiendava võrgumahu lisandudes ulatuvad kiirused teoreetiliselt  225 ja reaalselt umbes 175 – 200 megabitini sekundis.

Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli märkis, et teise sageduskihi võrgutööde raames saavad täiendavat lisamahtu järgmise kuu-pooleteise jooksul juurde 79 tugijaama Tallinnas. Need saavad juurde täiendavad raadiomoodulid ja vajadusel ka antennid.

Kui varem oli Elisa 4G võrk Tallinnas 800 MHz sagedusega, siis teine kiht tuleb valdavalt 1800 MHz ja kolmas kiht 2600 MHz sagedusega. Kolmanda kihi puhul on vastavad näitajad juba 375 ja reaalselt terminali olemasolul kuni 350 megabitti sekundis,» märkis Toomas Polli.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles