Rastestumisvastaseid tablette saab Eestis tänasest ka videosilla teel (1)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebipille kasutab raseduse vältimiseks üle 150 miljoni naise.
Beebipille kasutab raseduse vältimiseks üle 150 miljoni naise. Foto: Tim Ireland / PA Wire / PA Images / Scanpix

Ämmaemanda nõuandetelefoni teenuseid pakkuv Eesti idufirma ja Ajujahi finalist Miamed avas uue teenuse, mis võimaldab mitmeid retseptiravimeid saada arsti juurde minemata ka videosilla teel.

Ettevõtte süsteem võimaldab klientidele online-platvormi kaudu välja kirjutada digretsepte, mis kuuluvad ämmaemanda pädevusvaldkonda, seda kliendil  kodust lahkumata. «See käib näiteks  kordvate kontraseptiivide ehk rasestumisvastased vahendite kohta, samuti saame välja kirjutada erinevaid antibakteriaalseid ravimeid - näiteks põiepõletiku puhul, ütles Miamedi juht Liina Normet.

«Tablettide kaotamisel, retsepti pikendamise unustamisel või muul juhul ei pea enam pöörduma EMO osakonda, seal kuus tundi ootama  ja maksma 50 eurot kontraseptiivi reptsepti kirjutamise eest. Meie Callmidwife.com lehel peab klient ennast autentima, sisse logima ID-kaardi või Mobiil-ID'ga,  mille järel meie ämmaemand näeb eelnevaid retsepte ja saab ka uue välja kirjutada,» lisas Normet.

Tema sõnul väheneb uue teenuse tulemusel oluliselt aeg, mis siiani kulus EMO-s käigule ning väheneb tsüklihäirete ja soovimatute raseduste hulk.

«Selline teenus on Eestis esmakordne ning meie tegemisi tunnustab ja toetab ka Eesti Ämmaemandate Ühing.  Väheneb ka EMO arstide töökoormus,» märkis Normet.

Miamed pakub teenust lisaks Eestile ka Venemaal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles