Helmes loob kogu maailmas kasutatavat kindlustustarkvara

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmese kontor Tallinnas
Helmese kontor Tallinnas Foto: Internet

Eesti tarkvaraettevõte Helmes arendab kindlustussektori teenusekeskkonna pakkujale Audatex süsteemi, mida kasutatakse kindlusjuhtude lahendamiseks 75 riigis.

«Audatexi palgal on ka teisi tarkvarafirmasid, aga uue süsteemi tuum on eestlaste tehtud,» ütles Helmese partner Artur Zaluzhnõi.

Helmeses tegeleb Audatexiga iga kuu 60 inimesest koosnev meeskond ning töömahud toovad käivet ligi nelja miljoni euroni aastas.

Zaluzhnõi sõnul kasutavad Audatexi ja Helmese arendatud tarkvara üle maailma sellised kindlustusfirmad nagu Allianz, AXA, PZU, Suncorp, Allstate ja teised. «Praegu käib enamik Euroopa ja USA kahjukäsitlusjuhtumitest meie tarkvara abil ning koos Audatexiga ootab ees laienemine suurtel Aasia turgudel,» märkis ta.

Süsteem tunneb VIN-koodi järgi remonti vajava masina ära ning kuvab 3D-joonistena kogu auto koos keskmiselt 30 000 detailiga. Kui vigased kohad on digitaalselt süsteemi kantud, siis arvutab programm ise lähtuvalt kohaliku turu põhiselt sisestatud parameetritest remondi maksumuse koos varuosade ja prognoositava tööajaga.

«Kindlustusfirmadele annab see hiiglasliku ajalise ja rahalise võidu. Selles äris üritavad remondifirmad kindlustusi päris palju petta. Kui kahjud on kindlustaja poolt täpselt süsteemi märgitud ja kulud automaatselt kalkuleeritud, siis on see päris keeruline,» märkis Zaluzhnõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles