Tuhanded Eesti metsa- ja metallimehed õpivad arvutit tundma

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mets.
Mets. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tellis Teliale kuuluvalt ettevõttelt IT-koolituskeskus ligi poole miljoni euro eest arvutikasutamise baaskoolituse 3000-le Eesti metsa- , puidu-, metalli- ja masinatööstuse töötajale.

Majandusministeeriumi korraldatud hange kandis nime «Digitaalse kirjaoskuse baaskoolitus tööstussektori töötajatele»  ning selle põhjuseks asjaolu, et IKT-oskused võivad olla olulisemaks takistuseks nende arenguhüppeks lisandväärtuse loomisel.

Hanke võitsid ühispakkujatena IT-koolituskeskuse OÜ ja Tööandjate Keskliit. 3-aastase projekti käigus rahastab ministeerium 3000 tööstussektoris töötava inimese digitaalse kirjaoskuse baaskoolitust. Projekti maksumus on 475 000 eurot.

Märkimisväärne osa koolitustest on suunatud vene keelt emakeelena kõnelevatele inimestele Ida-Virumaal.

Lisaks korraldatakse koostöös Tööandjate Keskliiduga 1000-le valdkonnas töötavale ettevõtte juhile erinevaid «teadlikkuse tõstmise üritusi».

«Eesti tööstussektor peab järgmiseks arenguhüppeks võtma kasutusele kaasaegsed tehnoloogiad, seda aga ilma kaasaegsete oskustega tööjõuta teha ei saa. Nutikas masin ilma nutika inimeseta ei tõsta tootlikkust ega toodangut väärtusahelas,» ütles ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu tegevjuht Jüri Jõema lisas, et IKT-vahendite kasutamine on Eesti majanduskasvu tagamiseks ning tööstussektori konkurentsivõime ja efektiivsuse tõusuks oluline eeldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles