E-maksuamet saab 2,6 miljoni eest võimsa uuenduse (1)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet
Maksu- ja tolliamet Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Maksu- ja tolliamet tellib 2,6 miljoni euro eest e-maksuametile uuenduse, mis muu hulgas võimaldab sellele kahe aasta pärast ligi pääseda kõigil Euroopa Liidu kodanikel.

MTA peadirektori asetäitja Rivo Reitmanni sõnul võtab valmiv arendus arvesse ka 2018. aasta sügisest Euroopa Liidus kehtima hakkavat nõuet (eIDAS), et ELi kodanikud saavad sobiva autentimisvahendi korral sisse logida ja kasutada MTA e-teenuseid.  Uuendusi arendab AS Cybernetica ning see valmib lõplikult 2020. aastal.

Uutmoodi sisselogimine on kliendile võimalik juba 2018. aasta septembri alguses, täiendavad mugavusvõimalused saavad valmis 2019. aasta kevadel.

 Cybernetica juhatuse esimehe Oliver Väärtnõu sõnul on tegemist märgilise sammuga e-maksuameti ja e-tolli ajaloos. "E-maksuamet oli üks esimesi e-Eestile kuulsust toonud lahendusi, uue keskkonnaga saame taas olla suunanäitajaks nii Euroopas kui mujal maailmas,» rääkis Väärtnõu.

Neli isikuhalduse arenduslepingut puudutavad kasutajate autentimist, ühistel alustel e-keskkonna kasutajate andmete haldamist. Samuti isikute haldamist selliselt, et nii füüsilised kui juriidilised isikud saaksid hoolimata oma asukohamaast kasutada samal tasemel ja mugavusastmega teenuseid.

Lepingute mahust 1,9 miljonit annab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles