Nokia 3310 vs. iPhone 7: vägivaldne heitlus, aga kumb teeb ikkagi paremaid fotosid? (1)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone vs Nokia
iPhone vs Nokia Foto: Business Insider

Suures osas maailmast (erinevalt Eestist) tuli eile müügile palju kõmu tekitanud Nokia 3310 uusversioon, millel oli ettearvatult katastroofilise kvaliteediga kaamera – väljaanne Business Insider tegi aga vägivaldse katse ja pildistas samu objekte ka iPhone 7-ga.

Saadud tulemused on näha siin ning kinnitust sai tõsiasi, et Nokia teeb iPhone’iga võrreldes kohutavaid fotosid. «Aga mida te ootasite? Üks on tuntud kvaliteediga 700-eurone nutitelefon ja teine 50-eurone telefon, mille peamised müügiargumendid on 31 päeva kestev aku ja ussimäng,» selgitasid katse tegijad.

Tehtud fotodel polnud kohati suurt midagi näha, värvid olid laiali valgunud, pildid «müra» täis, detailid kadunud, värvid tuhmunud.

Nokia 3310 kaameral on vaid 2-megapiksline kaamera ning lisaks on seadme mälumaht vaid 16 MB, mis võimaldab parimal juhul mahutada vaid kuus fotot.

Samas ei osta keegi Nokia 3310 fotode tegemiseks – see on seade inimestele, kes soovivad odavat, funktsionaalset ja nostalgilist telefoni. Nokia 3310 ei proovigi olla iPhone.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles