Pildid ja video: Jaguar on loonud oma ajaloo kõige võimsama auto

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väikeste sportsedaanide kuningas, 503 hobujõuga Mercedes-AMG C63 S on kaotamas oma tiitlit, sest Jaguaril on tulemas midagi, mis näitab talle tagatulesid. 

Jaguar kavatseb selle aasta Goodwoodi Kiirusfestivalil tutvustada oma uut XE SV Project 8-t, mis on jätkuks nende 2014. aasta F-Type Project 7-le. Autotootja sõnul saab tegemist olema kõige võimsama tavateedel sõiduks sobiliku Jaguariga, mis on kunagi loodud, kirjutab Motor Authority.

Neljarattaveoga sõidukil hakkab olema viieliitrine turboülelaadimisega V8 mootor, mis annab juhi käsutusse 600 hobujõudu. Võimsuselt on see võrreldav BMW M5 ja Mercedes-AMG E63 S-iga, kuid alumiiniumkerega XE hakkab olema palju kergem. 

Nürburgringi kiirustestidel tehtud pildid näitavad tavalisest XE-st laiemat rööbet, õhukogujaga kapotti, esisplitterit, nelja summutit ja suurt tagatiiba. Rohkemat veel hetkel teada ei ole. Küll aga arvatakse, et uus XE võib üle lüüa Nürburgringi rajarekordi neljaukseliste autode kategoorias, mida hoiab hetkel Alfa Romeo Giulia QV.

XE SV Project 8 tehnilised andmed avalikustatakse 28. juunil toimuval Goodwoodi Kiirusfestivalil, mis leiab aset Inglismaal, Lääne-Sussexis, Richmondi hertsogilossi juures.

XE SV Project 8 läheb müüki järgmisel aastal ja neid tehakse ainult 300 eksemplari. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles