Pildid ja video: Rolls-Royce ehitas eritellimusel uskumatult kalli luksusauto (3)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rolls-Royce ehitas kliendi erisoovil luksusauto, mis läks väidetavalt maksma 12,8 miljonit dollarit.

Rolls-Royce esitles möödunud nädalavahetusel Itaalias toimunud vintage-luksusautode võistlusel Concorso d’Eleganza Villa d’Este ainulaadseteritellimusel valmistatud sõidukit nimega Sweptail, mille loomisel on võetud eeskuju 1920ndate Rolls-Royce'idest. Kuulujuttude järgi läks auto tellijale maksma kusagil 12,8 miljonit dollarit. 

Rolls-Royce'i tegevjuht Torsten Müller-Otvös ütles väljaandele Autocar, et tegu on kõige kallima autoga, mille nad kunagi müünud on. 

Ülirikka kliendiga, kes soovis omale kaheistmelist grand tourer'it ja kes on varem lasknud omale eritellimusel luua ka jahte ja eralennukeid, tehti auto planeerimise ja loomise jooksul neli aastat tihedat koostööd. 

Sweptail on tehtud Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe põhjal ja selle tehnilisi näitajaid pole muudetud. Autol on 6,75-liitrine V-12 mootor, mis annab 453 hobujõudu ja pöördemomendi 719 njuutonmeetrit. Sweptailil on tagavedu ja 8- käiguline automaatkäigukast. 

Kui mootor välja arvata, siis on muudetud peaaegu kõike, mida käega katsuda saab. Näiteks on autol kõigist nüüdisaja Rolls-Royce'idest kõige suurem iluvõre. Sõiduki kere on voolitud aga ühest suurest alumiiniumitükist, mis on käsitsi lihvitud peegelsiledaks. Auto peal on klaaskatus.

Interjöör on üpris minimalistlik, kuid tehtud kõige luksuslikumatest ja kallimatest materjalidest, mille hulka kuuluvad näiteks Madakaskari eebenipuu ja Uus-Guinea paldaopuu. Phantom Drophead Coupe tagaistmed on välja võetud ja asendatud lihvitud puidust riiuliga, millel on valgustatud äär. Interjööri keskel on mehhanism, mis serveerib nupuvajutusel pudeli šampust ja kaks kristallkristallklaasi. 

Allikas: Motor Authority

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles