PlayStation 3 konsooli tootmine lõpetati

Andri Allas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mängumasina eluaja jooksul nägime konsoolist tervelt kolme erinevat versiooni. Pildil on kujutatud neist keskmine, PlayStation 3 Slim.
Mängumasina eluaja jooksul nägime konsoolist tervelt kolme erinevat versiooni. Pildil on kujutatud neist keskmine, PlayStation 3 Slim. Foto: Sony

On loomulik, et kui poelettidele ilmub uus konsool, siis vana kohe ära ei korjata. Täpselt nii hoiti PlayStation 3 500GB mudelit töös tervelt kolm aastat. Märtsis alguses saanud ajastu lõpp on nüüdseks saanud oma viimase lihvi – Sony lasi nende Jaapani tehasest välja viimase Playstation 3 konsooli.

Konsooli tootmine kestis kümme aastat ja kaks kuud, mis tundub muljetavaldav. Samas ei ole tegu ainulaadse situatsiooniga, sest PS3 eelkäija PS2 oli pea kolm aastat kauem tootmises. Oma eluajal müüdi PS3 konsooli pisut rohkem kui 80 miljonit, järeltulija PS4 on müünud seni aga tervelt 50 miljonit eksemplari ning tollel masinal on veel pikk eluiga ees (kui just mingil imelikul kombel ei ilmu uuel aastal Sony järgmine konsool).

PlayStation 3 on pakkunud unustamatuid elamusi, lubades loendamatul hulgal mänguritel mööda saata sadu tunde, mängides teoseid nagu The Last of Us, Heavy Rain, God of War 3 ja Demon's Souls. Need on ainult üksikud näited.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles